A United derbi-hõsei: David McCreery

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Következzen az 1976-os idegenbeli meccsen csereként beálló David McCreery, aki nagy részt vállalt a gyõzelemben.


David McCreery, Maine Road, 1976. szeptember 25-e
Manchester City 1-3 Manchester United


A United remekül reagált az 1973/74-es szezonból való kiesést követõen, hiszen a másodosztály bajnokaként azonnal visszajutottak, és az akkor szárnyaló Manchester Cityt a Ligakupából kiütve vette vissza a helyi uralmat Tommy Docherty együttese. A tény, hogy a United utolsó 9 Maine Roadon tett látogatása során csupán egyetlen gyõzelmet mutathatott fel, nem akadályozta meg David McCreeryt, hogy ellopja a show-t.

 

 

 


A 19 éves játékos csereként szállt be a sérült Stuart Person helyett mindössze 13 perc után, a Vörös Ördögök pedig már ekkor hátrányban voltak egy korai találatnak köszönhetõen. Az ifjú ír tehetség készítette elõ Steve Coppell nem mindennapi egyenlítõ gólját, majd õ maga szerezte meg a vezetést csapata számára, mielõtt Gerry Daly bebiztosította volna a lenyûgözõ, 3-1-es gyõzelmet.

"Nem gondoltam volna, hogy képesek leszünk visszajönni a meccsbe Stuart kiválása után" - mondta a túlzottan szerény McCreery a meccs után.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!