A United derbi-hõsei: Frank Stapleton

A várva várt Manchester United - Manchester City összecsapás elõtt felelevenítünk tíz derbi-hõst a United elmúlt 60 évébõl. Mostani részünkben Frank Stapleton a derbiken gólokban gazdag 1982/83-as szezonjára tekintünk vissza.


Frank Stapleton - Maine Road, 1983. március 5-e
Manchester City 1-2 Manchester United


Miután Stapleton a szezon korábbi szakaszában az Old Traffordon lejátszott mérkõzésen a két gólos hátrányt a City ellen egymaga visszahozta, ezzel 2-2-re mentve azt a találkozót, szintén õ lépett elõ Ron Atkinson csapatának hõsévé a Maine Roadon, miután egy gólos hátrányból nagyszerûen felállva két góljával megfordította a mérkõzést, ezzel a kékeket a kiesés szélére taszítva.

 

 

 


Az ír válogatott játékos a második félidõben tizenöt perc alatt két remek fejesgólt szerzett Kevin Reeves vezetõ találatára válaszolva, mellyel a United elsõ derbi gyõzelmét szerezte négy év alatt Stepleton két védhetetlen találatának köszönhetõen.

A United három nagyon fontos pontot szerzett a találkozón a bajnoki címért való harcot illetõen, azonban a szezon csúcspontja végül az FA-kupa gyõzelem lett a Brighton ellen egy megismételt döntõben, miközben a City kiesett a másodosztályba, így a következõ két év manchesteri derbi nélkül zajlott.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!