Schmeichel: Pogba igazolása remek üzlet volt

Az Old Traffordon hisznek abban, hogy Jose Mourinho vissza tudja terelni a csapatot a Premier League élére, miután a nyáron nagyszerûen igazolt.


Peter Schmeichel szerint a Manchester United nagyszerû üzletet csinált azzal, hogy leigazolta Paul Pogbát.


A United 2009-ben igazolta le elõször a francia nemzetiségû játékost a Le Havre csapatából, de három évvel késõbb teljesen ingyen távozott a klubtól a Juventus együttesébe, miután nem kapott a kezdõ csapatban annyi játékidõt, amennyit õ szeretett volna magának.


Miután négy sikeres évet töltött az olasz bajnok csapatánál, Pogba visszatért az Old Traffordra augusztusban rekordot jelentõ 105 millió euróért cserébe.

 


Schmeichel hiszi, hogy a Unitedben maradt még bõven erõ a visszatérésre, annak ellenére, hogy azóta küszködnek, mióta Alex Ferguson 2013-ban távozott a klubtól.


A korábbi hálóõr dicsérte a csapat pénzügyi politikáját és azt, hogy a gazdag tulajdonosok ennyi pénzzel támogatták a klubot, ahogy a riválisoknál a City-t és a Chelsea-t.


Schmeichel az Omnisportnak nyilatkozott: "Eligazolt, négy sikeres évet töltött a Juventus csapatánál, majd a United kifizette az árát és visszatért hozzánk, ami nagy szerencse."


"Mérgesek lehetnénk azért, miért kellett elengedni õt az elsõ alkalommal, de fontos dolog megérteni azt is, hogy õ jelenleg saját pozícióján a legjobb a világon és ez tény."


"Innentõl minket nem érdekelt, mi az ára, ki tudtuk fizetni azt. Ahogy a Manchester City és a Chelsea is, vagy más klubok is ki tudták volna, mi viszont meg is tettük. Mi magunk teremtjük a pénzünket, nálunk nincs senki, aki visszatenné azt, miután mi elköltöttük."

 


"Mi magunk dolgozunk meg a pénzünkért és ez az ami sikeressé tesz minket, a Manchester Unitedet és azért veszünk játékosokat, mert azt akarjuk. Úgy gondolom ez egy nagyszerû kimutatás, mi támogatók három éve nem láttunk ehhez hasonlót."


Eric Bailly és Henrikh Mkhitayran szintén csatlakozott a Unitedhez az átigazolási idõszak alatt, míg a svéd szupersztár Zlatan Ibrahimovic-ot is sikerült megszerezni, ráadásul ingyen, mivel lejárt a szerzõdése a Paris Saint-Germain csapatával.


Jose Mourinho munkáját Schmeichel érdeklõdéssel figyeli és biztos abban, hogy segíthetnek a 20 alkalommal bajnoki címet ünneplõ Vörös Ördögök visszatérésében.

 

 

Hozzátette: "Többet fizettünk a játékosokért, mint kellett volna, de aztán gondolkodtunk: 'Miért fizetjük ki ezt az összeget? Ez a játékos mit tehet ahhoz hozzá, hogy a Manchester United visszakerüljön oda, ahová való?'"

 

"De most négy nagyszerû igazolással Mourinho megválaszolta a kérdést. Szerzett négy igazán jó játékost, olyan játékosokat, akik bármikor, akár azonnal be tudnak illeszkedni a csapatba és ezt meg is tették."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!