Yorke: Elõnyben a United a Cityvel szemben

Dwight Yorke szerint a Manchester United elõnyösebb helyzetbõl várhatja a Manchester City elleni városi rangadót.


A Premier League hétvégi fordulójában minden szem Manchesterre fog szegezõdni - és a két szemben álló menedzserre, José Mourinhora illetve Pep Guardiolara.

 

Az Old Traffordon rendezendõ mérkõzést megelõzõen a Vörös Örödögök korábbi kedvence, Dwight Yorke arról beszélt, szerinte egykori csapata várhatja elõnyösebb helyzetbõl az összecsapást a hazai pályának köszönhetõen, megfejelve Sergio Agüero eltiltásával, annak ellenére, hogy mindkét fél hibátlanul kezdte a szezont.

 

"Nagyon nehéz letenni a voksot ezen a mérkõzésen" - kezdte Yorke a Sky Sports News HQ-nak.

 

"Mindkét csapat fantasztikusan játszik, és mindkét menedzser parádésan tudta kezdeni a szezont új állomáshelyén."

 

"Lenyûgözõ, hogy Mourinho és Guardiola hatása mit váltott ki a csapatokból, a játékosaik egyértelmûen reagáltak az új helyzetre."

 

"Megfordult a helyzet a Manchester Unitednél, és azokat a mérkõzéseket, amiket az elõzõ szezonban elvesztettek volna, most megnyerik. José gyõztes mentalitást hozott a Unitedbe."

 

"Tudjuk, hogy Pep egy kimagasló képességekkel rendelkezõ menedzser, és hogy gyõztes alkat, aki mindent megnyer, ahol dolgozik, ezt pedig úgy tûnik, hogy az új csapatánál is el akarja érni."

 

"Jelen pillanatban nagyon nehéz a mérkõzés kiementelét megtippelni, de úgy érzem, hogy Sergio Agüero eltiltása nagy csapás lesz a Citynek, úgy is, hogy rajta kívül is rengeteg minõségi játékos alkotja a keretüket."

 

"Ennek ellenére, úgy, hogy a mérkõzést az Old Traffordon rendezik, úgy érzem, hogy a United elõnyösebb helyzetben van, mint a City."

 

Tökéletesen ugyanolyan teljesítménnyel a hátuk mögött várhatják a csapatok a 172. manchesteri derbit, miután a City és a United is megnyerte elsõ három mérkõzését a válogatott szünet elõtt.

 

Amellett, hogy egy esetleges gyõzelemmel néhány hónapra egyik vagy másik csapat ülhetne a város trónjára, a szomszéddal szemben még három pontos elõnyre is szert tehetnének.

 

 

Yorke szerint még túl korai lenne azt mondani, hogy egy gyõzelem nagy jelentõséggel bírna a bajnoki címért vívott harcban, de azt kihangsúlyozta, egy pozitív eredmény a szezon hátralévõ részére, még a bajnokság elején is, nagy hatással lehetne.

 

"Hatalmas fegyvertény lesz (a gyõztesnek)" - tette hozzá.

 

"Ettõl még egyik klub se nyerné meg azonnal a Premier League-t, mert egyszerûen még túl korai szakaszában járunk a szezonnak."

 

"De pszichológiai szempontból, a mérkõzés gyõztesének ez egy hatalmas elõny lehet."

 

"A szezon elõrehaladtával mindig ott lehetne a fejükben, hogy legyõzték a riválist, a szurkolóik pedig büszkén járhatnának a városban."

 

"A városban és környékén már mindenki nagyon izgatott, és az egész világ kíváncsi arra, ki fog gyõztesen kijönni ebbõl a párharcból."

 

"Egyértelmûen a világ jelenlegi két legjobb menedzsere csap majd össze, akik gyõzni akarnak, ez nagyon fontos momentum számukra a szezon további részére vonatkozóan is.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!