Ferguson ámul-bámul Rooney gólja láttán

Sir Alex Ferguson véleménye szerint szebb gólt még nem láthatott az Old Trafford közönsége, mint amelyet ma Wayne Rooney szerzett, amellyel megnyerték a Manchester City elleni városi rangadót.


Az angol válogatott csatár döntötte el a szombati derbit egy varázslatos ollózós mozdulatnak köszönhetõen, amellyel kialakította a 2-1-es hazai gyõzelmet.

 

Korábban David Silve egy szerencsés, megpattanó gólnak köszönhetõen még egalizálta Luis Nani remek összejáték után, a félidõ elõtt szerzett találatát.

 

A skót menedzser összességében elégedett volt csapata teljesítményével, azonban elismerte, hogy Wayne Rooney teljes joggal megérdemli a reflektorfényt döntõ jelentõségû találatát követõen.

 

"Lenyûgözõ volt" - kezdte a Sky Sportsnak Sir Alex.

 

"Nani vezetõgólja is egy hetetlen találat volt, de ilyen körülmények között valószínûleg az emberek nem arról a gólról fognak beszélni."

 

"Mindenki a gyõztes góllal fog foglalkozni az elkövetkezendõ napokban - hihetetlen!"

 

Amikor arról kérdezték, látott-e már szebb gólt az Old Traffordon, Ferguson így felelt:

"Nem. Rooney lõtt egy fantasztikus kapásgólt a Newcastle ellen néhány évvel ezelõtt, amely hasonlóan védhetetlen volt."

 

"Született már néhány kivételes gól itt, de a végrehajtás módját tekintve.... ilyet még nem láthatott itt a közönség szerintem."

 

 

Ferguson tehát elégedettségének adott hangot Wayne Rooney góljával kapcsolatban, de most már azt szeretné ha Rooney, és csatártársa, Dimitar Berbatov is elkezdenék nagy mennyiségben gyártani a gólokat.

 

"Azt kell hogy mondjam, az most a legfõbb feladatunk, hogy Rooneyból és Berbatovból idegenben is ki tudjuk hozni a legjobb teljesítményt" - tette hozzá.

 

"Eddig távol az Old Traffordtól nem ment nekik annyira jól, mint otthon."

 

"Ez egy nagy dilemmát okoz számunkra, ugyanis kettejük képessége azt vonná maga után, hogy õk diktálják a mi játékunk tempóját."

 

"Ha képesek erre, akkor õk jelentik a különbséget a Manchester United számára."

 

A Vörös Ördögök gyõzelmüknek köszönhetõen nyolc pontos elõnyre tettek szert Roberto Mancini legénysége elõtt, ráadásul úgy, hogy egy mérkõzéssel kevesebbet játszottak, azonban Ferguson nem hiszi, hogy a United leírhatná helyi riválisát.

 

"Nem. Õk ott vannak a legjobb négy csapat között. Nagy, és erõs keretük van" - válaszolta arra a kérdésre, vajon elszálltak-e a City bajnoki címrõl szövögetett álmai.

 

"Több mérkõzést fognak megnyerni még idén, mint azt bárki gondolná."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!