Cole: Ez nem José - Pep csata lesz

Andy Cole kijelentette, José Mourinho és Pep Guardiola rivalizálása nem lesz hatással a szombati manchesteri városi derbi kimenetelére.


A két sikeres menedzser a La Ligaban már megmérkõzött egymással a Real Madrid és a Barcelona kispadján, az Old Traffordon rendezendõ városi rangadó kapcsán pedig érezhetõen az oldalvonal mellett álló edzõkre hegyezõdött ki ismételten a média figyelme.

 

Azonban a United és a City egykori kiváló csatára, Andy Cole kihangsúlyozta, a pályán lévõ játékosok egyedül azok, akik hatással tudnak lenni az összecsapás végeredményére, amelyrõl a Kékeknek biztosan hiányozni fog az eltiltott házi gólkirály, Sergio Agüero.

 

Amikor egy PR-rendezvényen a MUTV arról kérdezte, milyen hatással lesz a két szakember a hétvége alakulására, így felelt:

"A csapatok kijelölését követõen semmilyennel."

 

"Brutálisan õszintének kell lennem - játszottam Sir Alex [Ferguson] kezei által, aki mindig azt mondta, az õ feladata a kezdõcsapat összeállításáig tart, onnantól már minden a játékosokon múlik. Rengeteg mindent tudunk és ismerünk a két menedzser szembenállásáról, és ahogy arra számítani lehetett, erre is hegyezi ki a média ezt az összecsapást, de mindenek elõtt, a dolog arról szól, hogy a legjobb játékosaikat válasszák ki erre a derbire."

 

"Mióta José a United menedzsere, másként gondolkodik bizonyos dolgokról, ezek pedig jó irányú változást jelentenek. Azt akarja, hogy a csapata jól, jó futballt játszva érjen el sikereket. Guardiola is ugyanezt teszi, azt akarja, hogy a módszerei elérjék a kívánt célt, ettõl pedig szerintem csak még nagyobb izgalmak várhatóak."

 

"Mindkét fél remekül kezdte a szezont, és olyan csapatoknak tûnnek, akik képesek lehetnek egészen a végéig harcban lenni, és akár meg is nyerni a Premier League-t. Ez egy lehetõség mindkét csapatnak, hogy letegyék a névjegyüket, ugyanis az biztos, hogy mindkét csapat abban hisz, hogy képes lehet a végén oda érni a bajnoki trónra."

 

 

Miközben Agüero eltiltása hatalmas érvágás lesz a vendégeknek, addig Marcus Rashford alapos fejfájást okozhatott Mourinhonak csapata kiválasztása kapcsán, miután a Hull City elleni késõi gyõztesgólját a héten egy mesterhármassal fejelte meg az angol U21-es válogatott színeiben Norvégia ellen.

 

"Ez borzalmasan nagy veszteség a City terveit illetõen" - tette hozzá Cole.

 

"Olyan, mintha azt mondanám, hogy Zlatan [Ibrahimovic] vagy Wayne [Rooney] nem játszhatna a Unitedben. Nem hinném, hogy a Unitednél nem adnák meg a kellõ tiszteletet, bárki is rohamozná kapujukat a City csatársorában, de Agüero hihetetlen elõnyt tud nekik adni, ezért részben könnyebb a hazaiak helyzete hogy tudják, nem játszhat. Hogy õszinte legyek, szerintem senki sem örül annak, ha Agüero ellen kell játszania."

 

"Rashford nagyon szépen építi önmagát. Olyan kérdésekre ad választ, amire az ember vár, ezért a menedzserének döntést kell majd hoznia. Láttam az elõzõ szezonban az Etihadban, ahol a sebességével hihetetlen nagy problémákat volt képes okozni, ezért Mourinho dönthet amellett, hogy beveti, mert tudja mire képes. Érdekes lenne, ha hétvégén a kezdõcsapatban találná magát."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!