53 éve debütált a Unitedben George Best

George Best a mai napon, szerdán napra pontosan 53 évvel ezelõtt debütált egy West Bromwich elleni 1-0-s gyõzelemmel végzõdõ összecsapáson az Old Traffordon, mely egyike volt 470 Unitedes mérkõzésének.


Azok az emberek, akik a legjobban ismerték õt, a csapattársai emlékeznek vissza az akkor mindössze 17 éves belfasti fiú debütálására.

Phil Chisnall
A Manchester United csatára úgy emlékezik vissza rá, mint egy "agárra", aki simán elszelelt ellenfelei mellett...
"George félelem nélkül játszott, ami kivételes volt valakitõl, aki mindössze 17 éves volt, gyakran 65 ezer ember elõtt pályára lépve. Noha csak 17 éves volt, de úgy hagyott ott két-három embert, mintha ott sem lennének... Ha elég jó voltál, Matt Busby betett a csapatba - én mindössze 19 voltam, amikor megkaptam a lehetõségem. Az egyetlen aggály az volt George-t tekintve, hogy kicsi volt. Olyan volt, mint egy agár, de egy kissráchoz képest erõs. Olyan volt, mint Lionel Messi, aki - annak ellenére, hogy õ is alacsony - képes megbírkózni a meccsek fizikális oldalával."

Paddy Crerand
A Vörös Ördögök egykori négyese egy vérprofi debütálásra emlékszik vissza...
"1964 nyarán, George debütáló szezonját követõen Mallorcában voltuk, és találkoztunk Graham Williams-szel, a West Brom és a walesi válogatott balhátvédjével, aki megjegyezte George-ot debütálása után. Graham egy imádnivaló srác, egy igazán kedves ember. Emellett vicces is. Megkért, hogy mutassam be neki George-t, hiszen még sosem láthatta õt szembõl! Ez összegezte George hatását: ott volt õ, egy debütáló srác, és ilyen benyomást volt képes tenni egy válogatott védõn legelsõ felnõtt mérkõzésén. George fantasztikus volt. Azt mondanám, hogy a legjobb, akivel valaha játszottam. Egy igazán nagy játékos."

 

 

 


Tony Dunne
A megbízható hátvéd imádott Besttel egy oldalon szerepelni...
"George vékony és nem túl nehéz srác volt, Graham Williams pedig ennek ellentetje volt, õ azonban nem ijedt meg tõle. Nehéz volt George számára, hiszen Williams keményen odalépett, de nem hagyta, hogy ez hatással legyen rá. Hálás vagyok, hogy George karrierem javában elõttem szerepelt. Õ volt a legjobb játékos, akivel valaha szerepeltem, és szerencsés voltam, hogy csapattársamnak tudhattam. Futballkarrierem legnagyobb momentuma, hogy ugyanabban a csapatban játszhattam, mint George. Amikor csatlakoztam a Unitedhez, arról ábrándoztam, milyen nagy játékossá válhatok. Miután láttam George-ot, ezek az álmok gyorsan szertefoszlottak."

David Sadler
Sadler hetekkel Best debütálása elõtt ejthette meg sajátját szintén 17 évesen...
"Mindannyain, akik ismertük George-ot, tudtuk, hogy milyen kivételes tehetség is õ, oroszlánszívvel megáldva, ugyanakkor volt a felépítését illetõen egy kis aggály. Amikor elérkezett debütálásának pillanata, minden szem George-ra szegezõdõtt és a hely zsongott, hiszen mindenki arról beszélt, hogy a United felfedi ma ezt jó, fiatal, ír tehetséget. Ha George ideges is volt, azt egyértelmûen nem mutatta ki, ennek nyoma sem volt látható a mérkõzés elõtt. Nobby Stiles fel-alá járkált, én pedig az idegesség miatt folyamatosan a mosdóba jártam. George azonban olyan volt, mint aki épp egy sétát készül tenni a parkban, s nem olyan, mint aki futballt fog játszani az Old Trafford többezer fanatikusa elõtt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!