Higginbotham a United támadó játékában látja a problémát

Danny Higginbotham hiszi, hogy a Manchester United támadójátékának problémája az, hogy Wayne Rooney és Zlatan Ibrahimovic egy területen mozognak.


A United csupán három gólt szerzett utolsó három mérkõzésébõl a bajnokságban, pedig elsõ két nyertes találkozójukon ötször találtak be az ellenfelek hálójába, ennek okán sok kritika érte a kapitányt, Wayne Rooney-t.


Utolsó négy mérkõzésükbõl hármat elveszítettek és Higginbotham hiszi, hogy a United a Manchester City és a Watford elleni veresége annak tudható be, hogy mivel Rooney, Ibrahimovic és Pogba egymással folyamatosan pozíciót váltanak, nem tudnak magasabb fordulaton játszani.


"Úgy hiszem a probléma az, hogy Ibrahimovic-nak gyakran mélyebbre kell jönnie labdáért, egészen a középhátvédek vonaláig és szinte a védõkkel együtt indul meg õ is a támadással" - nyilatkozta Higginbotham a Sky Sports News HQ-nak.

 


"A probléma Rooney, aki igaz, egy fantasztikus játékos, de jelenleg nem ura saját helyzetének. Pogbát pedig folyamatosan õrzik, így õ sem tud kibontakozni."


"Ebben a három játékosban szinte megtalálod magad, három játékos, akiknek köszönhetõen a Unitednek befolyásolnia kellene a játékot, folyamatosan helyet cserélnek egymással és itt a probléma."


A United megverte a Bournemouth csapatát 3-1-re a Premier League nyitó hétvégéjén, ahol Rooney és Ibrahimovic is betalált.


Jose Mourinho jelenleg küszködik azért, hogy megtalálja azt, amitõl a játék gördülékenyebb lehet, Higginbotham viszont hiszi, hogy Mourinho rendszere megköveteli csatáraitól a magasabb fordulatszámon való játékot.


"Mikor láttuk Ibrahimovic-ot a Bournemouth ellen játszani, szinte nekifeszült a játéknak, most pedig várja a labdát vagy visszamegy a középpályára érte és így csinál magának területet."


"Úgy hiszem, hogy a 4-2-3-1-es formációban négy csatár közül lehet gyors vagy lassabb a középcsatárod."

 


"Ha egy gyorsabb játékos kerül oda, õ lesz az, aki megfelelõen széthúzza az ellenfeleket, hogy a védõk elmozduljanak a mélyebb pozíciójukról, így helyet csinálhat Anthony Martialnak, Paul Pogbának és Marcus Rashfordnak, Ibrahimovic azonban nem olyan gyors."


"Én bennük látom a problémát, s bár Ibrahimovic, Rooney és Pogba - mindhárman nagyszerû játékosok - mégis folyamatosan egymás útjában mozognak."


"A Watford ellen is tisztán kivehetõ volt, hogy túl sok idõt töltenek egymás közelében. Olykor két ellenfél le tud követni három játékost is, így amikor a labda nálad van, mindig a lehetõ legjobb megoldásra törekszel."


"A Manchester Unitednek nagyon nehéz megteremtenie így a megfelelõ támadójátékot és így sajnos igen könnyû védekezni ellenük."


Skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!