Bailly: Elefántcsontpart büszkesége

Hazája legendája, Kolo Toure szerint egész Elefántcsontpart büszke Eric Bailly-re azok után, hogy kiválóan kezdte manchesteri pályafutását.


Bailly ezen a nyáron igazolt a Villarrealtól az Old Traffordra, ahol azóta nagyszerûen teljesít, elsõ négy bajnokiból háromszor elnyerte a meccs embere díját, majd a szurkolók augusztus legjobbjának választották.

 

A jelenleg a Celtic-ben játszó Touré jól ismeri a fiatal védõt, akivel 2015-ben együtt szerepelt a nemzeti csapat védelmének tengelyében, amikor megnyerték az Afrikai Nemzetek Kupáját.

 

Azóta az Arsenalban, Man City-ben és a Liverpoolban is megfordult játékos visszavonult a válogatottságtól, de nézni fogja a válogatottat szombaton, amikor Mali ellen játszanak. A 35 éves labdarúgó különösen figyelni fogja barátját, aki berobbant a Vörös Ördögök csapatába.

 

 

"Eric kiválóan kezdett és az egész nemzet nagyon boldog miatta, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá" - nyilatkozta Toure a United Review-nek. "Az átigazolás elõtt is tudtuk már, micsoda nagyszerû képességekkel van megáldva, hisz a Villarrealban játszott. Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy olyan nagy klubnál játszik, mely a világ legjobb bajnokságában szerepel, kemény meccseken komoly csatárok ellen focizik. Elképesztõen játszott, ami mutatja kvalitásait. Tényleg nagyon büszkék vagyunk rá és imádkozunk, hogy folytassa ezt."

 

Toure szerint Bailly a klub óriási játékosává válhat csodás kezdete után: "Õ egy nagyon higgadt, nyugodt srác, aki tudja, miért van itt. Azért, hogy focizzon és nagyon élvezi családjával a manchesteri életet. Abból is látszik ez, ahogyan focizik. Élvezi a várost és õ egy nagyon jó srác. Magas, technikailag nagyon jó, ragyogóan lát a pályán és igazán nyugodt. Ez a nyugodtság a legerõsebb tulajdonsága."

 

"A United nagy játékosává válhat" - folytatta a veterán labdarúgó. "A United jövõje lehet. Csodálatos az, amit most tesz és úgy gondolom, igen csillogó jövõ áll elõtte. A United legjobb védõi közé kerülhet. Fiatal és tanulni fog abból, hogy a világ egyik legjobb menedzserével dolgozik együtt és persze jobbá válik. Egyértelmû, fejlõdni fog és ha tanul Jose Mourinhótól, akkor a világ egyik legjobb védõjévé válhat."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!