Manchester álomcsapata

James Robson a Manchester Evening News hasábjain tette közé a United-City derbi apropóján a két csapatból verbuvált álom tizenegyét.


 

Joe Hart

 

23 évesen már az angol válogatott vitathatatlanul elsõ számú kapusa, aki még nagyon hosszú és sikeres karrier elõtt állhat. Egyértelmûen emiatt esett rá a voks van der Sar-al szemben, aki bár idén is jó formában van, nyáron pontot tesz irigylésre méltó pályafutásának végére. Ezzel persze Sir Alex Fergusonnak is fel van adva a lecke, hogy az utána keletkezõ ûrt hogyan töltse ki. Hart rutintalansága miatt idõként még benne van a hiba és ilyenkor kritizálják is, ám Fabio Capello egyértelmûen benne látja a kapus gondok megoldását.

 

Micah Richards

 

Wayne Rooney is beválogatta saját álomcsapatába, ez pedig mindenképpen nagy elismerés és mutatja fejlõdését. Sem Mark Hughes, sem Roberto Mancini nem talált jobb embert a posztjára, pedig Manszur sejk pénze miatt bizony nem lett volna ez akadály. Atletikus, erõs és minél több meccsel gazdagodik, egyre csak jobb lesz.

 

Nemanja Vidic

 

Egyik legjobb idénye. A csapatkapitányi karszalag úgy tûnik visszahozta korábbi jó formáját kisebb visszaesés után. Egyszerûen fogalmazva, nincs nála jobb középhátvéd a Premier League-ben vagy Európában jelenleg. Rio Ferdinand mellett legyõzhetetlennek tûnik. A derbin azt is bebizonyította, hogy ez nem társfüggõ nála, hiszen a rutintalannak mondható Chris Smalling mellett is mozdíthatatlan sziklaként tette dolgát.

 

Vincent Kompany

 

Egy ideális világban senki sem bontaná meg a Vidic-Ferdinand párost, ám az angol válogatott korábbi kapitánya egyre több sérüléssel küzd. Éppen ezért Kompany lehet az megfelelõ alternatívája. Mancini csapatának egyik legfontosabb tagja talán Carlos Tevez és David Silva mellett, a PL egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítõ játékosa. Földön és levegõben is magabiztos és ez 6 millió fontjába került a City-nek. Ha lehet így mondani, a City 21. századi történetének egyik legjobb üzlete.

 

Patrice Evra

 

Nem ez élete szezonja, de még ezzel együtt is befér a csapatba. Nagyon jó helyezkedési érzék, pontosság a szereléseknél és az ellenfél térfelén sem jön zavarba. Evra a modern szélsõ hátvéd legjobb példája.

 

 

 

 

Nani

 

Gól és gólpassz a derbin, a meccs legjobbja. Én jobbra helyezem, mert ezen az oldalon képes jobb teljesítményre, itt sokkal jobban tudja szédíteni a védõket. Cristiano Ronaldo távozása után már sokkal nagyobb szabadságot kapott, bejátszhatja az egész pályát és végre elkezdte bizonyítani, miért is igazolták le olyan nagy elvárásokkal a Sportin Lisszabontól 2007-ben.

 

Yaya Touré

Nagy volt a dilemma, hogy Fletcher vagy Touré kerüljön be a kreatív emberek támogatójaként, hiszen mindketten nagyon nagy munkabírású védekezõ középpályások. Kettejük között végül a támadások támogatásának hatékonysága döntött. Kemény játékosok, de Touré valahogy mégis arra az elegáns játékra emlékeztet, amit még Vieira képviselt az Arsenalban.

 

Paul Scholes

 

Hiába keres az ember olyan embert aki hosszabb távon is bevethetõ, Scholes mellett egyszerûen nem lehet elmenni szó nélkül. Hiába közeledik pályája vége felé, még most sincs olyan játékos Európában aki jobban passzolna nála. 40 yardos passzokat is természetes lazasággal osztogat. Már nem olyan veszélyes a kapura, mint fénykorában, mégis amikor pályán van, egy más dimenziót képvisel.

 

 

 

 

David Silva

 

A baloldalon kezd, ám ahogy Naninak, úgy neki is megengedett a nagyobb szabadság. Egyre jobb és jobb amióta hozzászokott a Premier League iramához és az angliai élethez és a legjobb formája még biztos ezután jön majd. A derbin is kiemelkedõen teljesített energikus és kreatív játékával, valamint a rögzített helyzeteknél mutatott alakításaival.

 

Wayne Rooney

 

Az idei szezonja finoman szólva sem jó, de a legjobbak akkor villannak amikor az a leginkább szükséges. Nyilván ez járt Ferguson fejében is, amikor az idén gólzsákká elõlépõ Berbatov-al szemben õt állította a kezdõbe a hétvégén. Az angol válogatottban és a derbin is halványabb volt, de aztán olyan góllal döntött, amit sosem lehet elfelejteni.

 

Carlos Tevez

 

Ritka gyenge játék az Old Traffordon, de még mindig a bajnokság legveszélyesebb támadója. Kékben úgy néz ki sokkal jobban megy neki mint vörösben. Ha valaki képes lehet megszakítani a hosszú trófea nélküli idõszakát a City-nek, az egyértelmûen Tevez.

 

Manchester Evening News

 

Egyetértesz James Robsonnal? Neked hogy nézne ki az álomcsapatod?

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!