Gary Baileyt ámulatba ejtette De Gea

A Manchester United korábbi kapusa Gary Bailey David De Geáról és Thibaut Couirtois-ról beszélt, tekintve hogy a két korábbi Atletico Madrid kapus a hétvégén ellentétes oldalon szerepel majd.


A Vörös Ördögökkel 1983-ban és 1985-ben FA-kupát nyerõ Bailey úgy véli, mindkét kapus a világelithez tartozik, azonban ugyanakkor úgy érzi a United elmúlt három évében év játékosának választott De Gea a jobb kettejük közül.

"De Gea és Courtois jelenleg a világ öt legjobb kapusa közé tartoznak" - mondta az Inside Unitednek. "Ez nem kérdéses."

"David még mindig elképeszt engem. Hasonló korban járhattam, amikor a csapatban voltam és úgy éreztem kiabálnom, sikoltoznom kell és megpróbálni irányítani a körülöttem lévõ embereket. Õ pedig annyira nyugodt - nem idegesíti fel semmi, folynak a dolgok körülötte, ránéz egy-két emberre és aztán halad tovább a mérkõzéssel."

"Fantasztikus a temperamentuma, és egy csodálatos kapus, aki véd, amikor szükség van rá. Courtois - oké, tavaly nem a legjobb szezonját élte, de õ is csodálatos kapus, kicsit magasabb és a levegõben kicsit erõsebb. Mauel Neuerrel és Gianluigi Buffonnal a világ legjobbjai õk négyen."

 

 

 


Amikor arról kérdezték, melyik a jobb kapus közülük, Bailey így felelt: "Ez nehéz kérdés. Úgy gondolom, hogy David, hiszen Courtois teljesítménye körül tavaly voltak olykor kérdõjelek, de mindkettejük nagyszerû. Courtois az Atletico Madridban abszolút briliáns volt."

"Nehéz így dönteni a kapusokról. Az emberek azt kérdezik, hogy David vagy Neuer vagy Buffon közül ki a jobb, õk azonban mind más típusú hálóõrök különbözõ életkorban, különbözõ dolgokat téve. Úgy gondolom szerencsések vagyunk, hogy David a mi kapusunk, és igazán hiszem, ha a csapat kirakósába még beillesztünk egy vagy két elemet, nagyszerû keretünk lesz."

"Ez egyre jobb lesz, és ha elér ahhoz a szinthez, közel kerülünk ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepelhessen a csapat. Már közel járunk ennek eléréséhez és Jose a megfelelõ ember, hogy ezt véghez vigye."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!