Heaton: Zlatan helyzeténél védtem a legnagyobbat

A Burnley kapusa, a Manchester United akadémia neveltje, Tom Heaton szerint Zlatan Ibrahimovic második félidõben kivédett lehetõsége volt a mérkõzésen legnagyobb hárítása.


A Vörös Ördögök a mérkõzés egésze alatt domináltak a végül 0-0-s döntetlenre végzõdõ mérkõzésen az Old Traffordon, miközben 37-szer is kapura lõttek, ebbõl pedig 11-szer Heatont hárításra kényszerítették, aki tegnap nagyszerû formában védett.

A 30 éves angol válogatott hálóõr az MUTV-nek nyilatkozott a mérkõzést követõen és védései közül kiemelte az Ibrahimovic helyzeténél 58. percben esõ hatalmas hárítását. Az életerõs lövést követõen a korábbi United akadémista könyökét még ápolni is kellett, mielõtt folytatódhatott volna a mérkõzés.

"Igazán jól eltalálta" - magyarázta Heaton. "Próbáltam zárni a szöget és a testemmel elfedni a kapuból annyit, amennyit csak lehet. Szerencsére kézfejjel még bele tudtam érni, de a könyököm bánta kissé, hiszen teljesen ki volt nyújtva a kezem, de ez sosem fáj igazán, amíg ki tudod védeni a helyzetet."

 

 

 


A saját és a Burnley teljesítményérõl így nyilatkozott: "Egy tervvel érkeztünk erre a mérkõzésre, és ezt mindenki láthatta. Úgy gondolom, hogy jól végeztük a dolgunkat, nagyon sok helyzetet alakítottak ki, igazi támadószellemben lépett fel a United, de a testünkkel védtük a kaput. Az általunk mutatott szív és vágy hihetetlen volt. Nem sok csapat jön el az Old Traffordról egy ponttal, és kapott gól nélkül, szóval elégedettek vagyunk."

Bár Heaton viccelõdött kissé, hogy egykori kenyéradójától nem engedhette meg, hogy gólt kapjon, ugyanakkor átérzi a United frusztrációját: "Úgy gondolom, hogy jól játszottak. Nagyon sok minõségi játékossal rendelkeznek."

"Sikerült biztonságban tartani a tizenhatosunkat, blokkoltuk az utolsó passzokat, lövéseket, és megzavartuk õket kissé, ami bizonyára nehéz lehetett nekik. Amikor próbálunk csapatokat megakadályozni, mindannyian ott vagyunk. Véleményem szerint ma sikeresen távol tartottuk õket, és ez nagyszerû számunkra, azonban nekik kissé bosszantó."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!