A Unitedé a leglátogatottabb hivatalos oldal

A Manchester United rendelkezik a klubok közül a világ leglátogatottabb hivatalos weboldalával, állítja az UEFA által készített kutatás.


Az elõzõ évben havonta 8.6 millió látogatót regisztrálhatott a Manchester United a januártól-júniusig terjedõ vizsgálati idõszakban, amellyel sikerült megelõzniük az Arsenalt, a harmadik helyzett Liverpoolhoz képest pedig jókora különbséget jelent mindez.

 

A Premier League triója magabiztos elõnnyel rendelkezik a két spanyol gigász, a Real Madrid és a Barcelona elõtt, amelyek havonta 7.2 millió, illetve 6.3 millió látogatóval büszkélkedhetnek.

 

A következõ angol csapat, amely bekerült a top20-ba, a Chelsea, havonta elért 3.2 millió látogatójukkal pedig éppenhogy csak lemaradnak a török Fenerbahce mögött, akik a világ hatodik leglátogatottabb klub honlapját mondhatják magukénak.

 

 

A honlapok közötti rangsorban erõs európai dominancia mutatkozik, ugyanis a top 10-et a Dinamo Kijev, a Bayern München és a Borussia Dortmund alkotja még, de a 11. helyre már odafért az egyiptomi Al-Ahly is, havi 2.6 milliós látogatóközönséggel.

 

Ezzel megelõzik többek között a Paris Saint-Germaint is, míg a Leicester City az elõzõ szezonbeli bajnoki címüknek is köszönhetõen elõrébb végzett, mint a Manchester City vagy a Tottenham Hotspur.

 

A brazil Sao Paolo együttese mondhatja el magáról, hogy övék az amerikai kontinens legnépszerûbb honlapja, csekély 1.8 milliós látogatási számmal, míg a top 20-ba még olyan csapatok fértek be, mint a Marseille, a Zenit, a Galatasaray és a Juventus.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!