Tuanzebe álom bemutatkozása

Axel Tuanzebe "valóra vált álomként" aposztrofálta bemutatkozását a Manchester Unitedben, ezután pedig szeretné megszilárdítani helyét a felnõtt csapat keretében.


Az ifjú védú - aki a tartalék csapatban nyújtott lenyûgözõ teljesítményével hívta fel José Mourinho figyelmét - pályafutása elsõ felnõtt mérkõzésén léphetett pályára vasárnap, amint a Manchester United 4-0-s gyõzelmet aratott a Wigan Athletic felett az FA-kupában, miután Timothy Fosu-Mensah helyére állt be csereként az utolsó 23 percre az Old Traffordon.

 

A MUTV-nek nyilatkozva Axel elárulta, felejthetetlen élményt jelentett számára ez a debütálás és egyértelmûen kijelentette, szeretné két kézzel megragadni a számára kínálkozó lehetõséget.

 

"Ez õrület volt" - kezdte.

 

"Kisgyerek korom óta erre gondoltam, most pedig valósággá vált, el sem hiszem, hogy megtörtént! Én és a családom is nagyon büszkék vagyunk, de most megint mindennek arról kell szólnia, hogy visszatérek az edzõpályára és folytatom a kemény munkát. Ha az U23-as csapatnál játszom, akkor ott fogok, de továbbra is alázatos maradok és keményen fogok azért dolgozni, hogy újra bizonyítási esélyt kaphassak."

 

"Nem tekintek visszafelé. Az edzõnk azt mondta, a legnehezebb dolog megragadni a csapat keretében, úgyhogy most lehajtott fejjel vissza kell térnem az edzõpályára és továbbra is fel kell szántanom azt."

 

 

Megérintõ pillanat volt, amikor beállását megelõzõen Tuanzebe megölelte Mourinhot, majd kezet rázott a Wigan menedzserével, Warren Joyce-szal, aki a tartalékoknál sokáig mentorálta õt, amíg Manchesterben dolgozott.

 

"Ott álltam az oldalvonal mellett, és hallottam, ahogy Zlatan [Ibrahimovic] azt mondja, 'csak egyszerûen, mindig a legegyszerûbb megoldást válaszd', úgyhogy követni akartam a tanácsát. Vártam, mikor jön el az én pillanatom és végül el is érkezett. Jó volt, hogy ott volt Warren is, tudjátok miért. Vele együtt nõttem fel, az pedig, hogy láthatott játszani, szintén nagy elismerés számomra."

 

"Miután elkezdesz játszani, már csak a saját játékodra koncentrálsz. Elkezded érezni a lüktetést miután néhányszor már a labdába értél. Az idõsebb csapattársaim folyamatosan beszéltek hozzám, Ander [Herrera] miután beállt a középpályára, folyamatosan szóval tartott és tanácsokat adott. Jó, hogy ilyen támogatást kaptam a tapasztaltabb társaimtól, fiatalként ez nagy vezérlõerõt jelent, nincs ennél jobb érzés."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!