Schmeichelt lenyûgözte Mourinho

A Manchester United kapuslegendája, Peter Schmeichel dicsérte a csapatnál beállt fejlõdést, amelyet egyértelmûen José Mourinho keze munkája eredményének tart.


A Vörös Ördögök jelenleg hatodik helyet foglalják el a Premier League tabelláján, négy pontra lemaradva a Bajnokok Ligáját érõ helyektõl, az októberi Chelsea elleni idegenbeli vereségük óta pedig nem találtak legyõzõre az angol bajnoki pontvadászatban.

 

Mourinho legénysége ezen felül bejutott a Ligakupa döntõjébe - ahol február 26-án a Southampton lesz majd az ellenfelük - és várhatják az FA-kupa 5. fordulójának sorsolását is, miután a hétvégén 4-0-ra kiütötték hazai pályán a Wigan Athleticet.

 

A csapat által elért eredmények lenyûgözték a klub élõ legendáját, Peter Schmeichelt, aki arra számított, a fejlõdés hosszabb idõt vesz majd igénybe Mourinho alatt.

 

"Szerintem ez fantasztikus, én egy újabb átmeneti, sikertelen évre számítottam. José egy egész keretnyi játékost örökölt meg, akiket egyesével kellett kiismernie és kielemeznie a saját elvárásai szempontjából" - kezdte a Dán Óriás a Sky Sports News-nak.

 

"Õ pedig mindezt gyorsabban elvégezte, mint azt elõzetesen vártam volna. Emellett a négy nyári igazolás [Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan és Paul Pogba] is nagyon jól sült el, mindannyian nagyon jók."

 

"Kezdünk visszatérni ahhoz a játékhoz, ahogy a Manchester Unitedtõl elvárják, amelyre nem számítottam ilyen gyorsan, úgyhogy optimista vagyok a jövõt illetõen."

 

 

Schmeichel szerint, aki 402 mérkõzést játszott az Old Traffordon töltött idõszaka során, és 10 trófeát nyert a Uniteddel, Mourinho sokkal támadóbb felfogást próbál meghonosítani a csapatnál, amellyel úgy érzi, hogy a klub hagyományaihoz méltóan jár el.

 

"Szerintem José mindig az elõny megõrzésére törekszik, de ez nincs benne a DNS-ünkben, a második, a harmadik vagy akár a negyedik gól megszerzése viszont sokkal inkább" - tette hozzá.

 

"Õ pedig ennek megfelelõen úgy is küldi ki a játékosait, hogy megszerezzék az újabb gólokat. Mindezt nagyszerû nézni is, és remélhetõleg mindezt sikerül majd tökélyre fejleszteni és átültetni."

 

"Csalódás lenne, ha nem sikerülne odaérnünk a legjobb négy közé a bajnokságban. Nagyon nagy fejlõdést látok a csapatnál, kezdünk alakulni, a klub pedig kezdi megtalálni a ritmusát."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!