Butt: Tuanzebe ragyogó példája az akadémiának

A Manchester United akadémiájának feje, Nicky Butt úgy véli Axel Tuanzebe egy ragyogó példát szolgáltat a klub sikeres akadémiáján pallérozódó fiatalok számára.


A Vörös Ördögök tartalékcsapatának ideiglenes edzõje és az akadémia vezetõje szorosan együtt dolgozott a védõvel és méltán büszke fejlõdésére, miután a 19 éves ifjonc 2020-ig szóló, új szerõdést írt alá csütörtökön, mely egy opcionális további egy évet is magába foglal.

"Axel egyszerûen csak egyike azoknak a srácoknak, akikben megbízol" - mondta Butt a ManUtd.com-nak. "Bármit is csinál, ha pályára lép, ha edzésen van, ha hazamegy, ha a média elõtt szerepel... bízol benne. Õ a tökéletes példa minden akadémiai játékosunk számára - csakúgy, mint Marcus Rashford."

"Õk azon típusú játékosok, akiket az akadémián keresztül szeretnénk a klubba juttatni. Szeretnénk, ha a csapattal lennének öt, tíz vagy tizenöt éven keresztül, hogy vezéregyéniségei legyenek a Unitednek és hogy megmutassák a fiatalok következõ csoportjának, hogyan is kell véghez vinniük a dolgokat."

 

 

 


A tartalékok csapatkapitánya, Tuanzebe a múlt heti, Wigan Athletic elleni FA-kupa siker során mutatkozhatott be a felnõtt együttesben, és beszélt izgatottságáról eme jeles alkalom okán. Jose Mourinho döntése, hogy debütálási lehetõséget adott a tinédzsernek, folytatja a United nagyszerû hagyományát, miszerint a saját nevelésû játékosok esélyt kaphatnak a az elsõ számú csapat színpadán.

"Igazán fantasztikus, hogy a világ egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb klubja még mindig lehetõséget biztosít a fiatalok számára" - tette hozzá Butt. "Ez megmutatja, hogy ha elég jó vagy, meg fogod kapni a lehetõségedet, nem számít, hogy kit hoz a klubhoz a menedzser."

"Teljesen mindegy, hogy a világrekord igazolás Paul Pogba, vagy a szupersztár Zlatan Ibrahimovic érkezett a klubhoz, ebben az együttesben mindig van hely a fiatal játékosok számára, ha elég jók."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!