Jose: Senki nem várta a Leicester címvédését

Jose Mourinhót nem lepte meg, hogy ebben a szezonban szenved a tavalyi bajnok Leicester City, hiszen európai kötelezettségei is vannak. A menedzser azonban nehéz mérkõzésre számít vasárnap, amikor a United a King Power Stadiumba látogat.


A Leicester jelenleg 16. helyen áll a Premier League-ben és csupán két pontra van a kiesõhelyektõl, amely nagy visszaesés a tavalyi szezon után. Mourinho úgy érzi, ennek az is az oka, hogy a Rókák a Bajnokok Ligájában is játszanak, mely révén hetente már nem csak egy találkozót kell megvívniuk.

 

A menedzsert pénteken, a bajnoki elõtti sajtótájékoztatón kérdezték arról, miért szenved Ranieri csapata idén és miért nincs nagy esély arra, hogy címet védjen, ami a Premier League-érában csak a portugál szakembernek, valamint Sir Alex Fergusonnak sikerült.

 

"Elõször is, azt hiszem, amit a Leicester tett, az a világ labdarúgásának egyik nagy tette volt" - nyilatkozta Jose. "Úgy gondolom, senki, még õk sem várták, hogy ismét bajnokok lesznek. Egyedülálló volt az, amit tettek, olyannyira, hogy Claudio megérdemelte, hogy a legjobb menedzsernek nevezzék. Elképesztõ volt az, amit tett."

 

"Nem hiszem, hogy lehetséges lenne megtenni ezt a második szezonban, különösen úgy, hogy a Bajnokok Ligájában is játszani kell ugyanakkor. A Bajnokok Ligája nehéz sorozat. Úgy játszottak egy teljes szezont, hogy heti egy mérkõzésük volt, olyanok ellen versenyezve, akik a Bajnokok Ligájában is érdekeltek voltak. Ez nagyon nagy különbség számukra."

 

 

"Szóval senki nem, még õk maguk sem számítottak arra, hogy idén is a bajnoki címért fognak harcolni. De a menedzser ott van, a játékosok ott vannak, a csapat ott van és egy nagyon jó gárdát alkotnak."

 

"Ez egy nagyon nehéz összecsapás lesz számunkra és számukra is. Teljes mértékben tisztelem azt, amit tettek és amilyen változáson átestek. Úgy gondolom, a következõ szezon sokkal jobb lesz nekik megint. Ez új dolog számukra; sok az, hogy bajnok vagy és BL-ben játszol."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!