Brexit után nincs nemzetközi kupa

Miután Anglia megkezdte kilépését az Európai Unióból, az UEFA illetékesei feltárták, milyen hatással lesz ez a szigetország labdarúgására.


A nyilatkozat feltárta, miután Anglia kilépése lezárul, angol klubok nem szerepelhetnek sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa-ligában.

 

Ed Vardy, az európai szövetség 0401-es - a Brexit miatt létrehozott - felügyelõbizottságának az elnöke elmondta: "Elsõdleges cél az volt, hogy az európai kupák színvonala ne essen vissza a Brexitet követõen. Több héten át folyó tárgyalások végére tettünk pontot."

 

"Szerettük volna, ha az angol klubok továbbra is képviselik országukat a BL-ben és az EL-ben, de ez nem jöhet szóba, csak abban az esetben, ha azok átteszik székhelyüket valamelyik uniós országba."

 

"A Brexit várhatóan két év alatt lezárul, így a 2020-21-es szezont már angol klubok nélkül kezdheti meg az UEFA" - folytatta Vardy. 

 

Felmerül a kérdés, vajon a kiesõ négy helyet hogyan osztják el a Bajnokok Ligájában, vagy mely országok profitálnak az angol klubok EL-tõl való kiesésébõl. Errõl már April Fooley, az UEFA versenykiírásokért felelõs biztosa nyújtott információt.

 

 

"Az angol klubok kiesésével több kérdés is felmerült. Az elsõ az, vajon csökkenjen a sorozatok létszáma, vagy a kiesõ helyek szétosztásra kerüljenek. Megállapodtunk abban, hogy a jelenlegi versenykiírások megfelelõek, így a fennmaradó helyeket pótolni kell más csapatokkal."

 

"A következõ kérdés ebbõl adódott; miként töltsük fel a helyeket? A legegyszerûbb módja az UEFA koefficiens alapján történne, tehát a legjobb értékkel rendelkezõ országok kapnának újabb helyeket. De inkább úgy döntöttünk, hogy a labdarúgást az segíti, ha ezeket a helyeket a gyengébb koefficienssel rendelkezõ országok között osztjuk szét."

 

Hogy a Brexit utáni idõszak milyen hatással lesz a Premier League-re, azt nehéz megjósolni, de ha egy angol klubnak fontos az európai porond, úgy akár a legrosszabb forgatókönyv is megvalósulhat, mely szerint több angol klub székhelye akár Albániába, Azerbajdzsánba vagy épp Észtországba tevõdhet át.

 

A United egyelõre nem reagált a hírre, ám egyes hírek szerint Jose Mourinho nem véletlenül járt Horvátországban a válogatott szünet során, ugyanis egy zágrábi hotelben az albán szövetség embereivel látták tárgyalni.

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!