Fergie felkészült Rooney megkövezésére

Sir Alex Ferguson viharos ítéletre számít, míg Roberto Martinez szerint ki kellett volna állítnai Wayne Rooneyt, amikor lekönyökölte James McCarthy-t a hétvégi Wigan elleni bajnokin.


A Manchester United csatára, Wayne Rooney nem éppen góljával került a címlapokra a hétvégi angol lapokban, hanem az egyébként a Wigan ellen 4-0-ra megnyert mérkõzésen James McCarthy ellen elkövetett könyöklése okán.

 

A mérkõzés játékvezetõje, Mark Clattenburg szabadrúgást ítélt a hazaiaknak az eset kapcsán, ám az angol válogatott támadóját nem részesített semmilyen figyelmeztetésben a szabálytalanságot követõen.

 

Utólag megnézve az estet, Sir Alex Ferguson úgy érzi, Clattenburg jó ítéletet hozott, ettõl függetlenül számít rá, hogy a média felfújja az ügyet, és hadjáratot kezdenek Rooney hosszabb idõre való eltiltása érdekében.

 

"Volt rá lehetõségem, hogy megnézzem az esetet" - kezdte Ferguson.

 

"Semmi szándékosság nem volt benne."

 

"De hogy mi fogja követni az estet, az még nagy kérdés, ugyanis ha a médián múlik, akkor Wayne Rooney miatt képesek lesznek hadjáratot indítani, hogy akár már a keddi mérkõzésen se léphessen pályára, vagy legvégsõ esetben akár villamosszékbe is beültessék."

 

"Hihetetlen. Majd kövessék a sajtóban az eseményeket. Érdekes dolgokat láthatunk még ezzel kapcsolatban."

 

 

Ferguson kollégája, a szenvedõalany McCarthy menedzsere, Roberto Martinez azonban egészen más véleményen van az eset kapcsán, mint a skót edzõlegenda, ugyanis szerint piros lapot érdemelt volna az eset.

 

"Tisztán láttam az eseményeket, és a bíró jól döntött, mert szabadrúgást ítélt számunkra" - tette hozzá a spanyol menedzser.

 

"Azonban, ha egy ilyen esetért szabadrúgás jár, akkor egyértelmû, hogy piros lapot kell adni a szabálytalankodónak. Ha megnézzük a visszajátszásokat, egyértelmû, hogy Rooney arcon könyökli McCarthy-t."

 

"Ha ezt valamelyik játékosom csinálta volna, szerencsésnek éreztem volna magam, hogy a pályán maradhat."

 

"Ez egy nagy volumenû döntés volt a mérkõzésen. Szerencsés, hogy a bíró látta az esetet, de sajnos nem érezte úgy, hogy megérne egy kiállítást."

 

"De ez nem azért volt, mert Wayne Rooney volt az elkövetõ. Ilyen bármikor, bárkivel elõfordulhat. Ennyi."

 

"Beszéltem a bíróval a félidõben. Azt mondta, úgy érzi, hogy nem volt piros lapot érõ Rooney esete, csak véletlenül 'csapta' meg McCarthy-t."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!