Ronaldo: A Unitednél tanultam meg a foci mûvészetét

Cristiano Ronaldo tiszteletét fejezte ki a Manchester United és korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson iránt, aki megtanította a labdarúgás valódi mûvészetére.


A portugál játékos 18 évesen érkezett a Vörös Ördögökhöz a Sporting csapatától és az ott töltött idõszaka alatt részese volt egy BL, három Premier League és egy FA-kupa megszerzésében.

 

A Bernabeuban töltött idõszaka alatt a világ egyik legjobb játékosává nõtte ki magát. Négy aranylabdát tudhat magáévá és a Real Madrid valaha volt legeredményesebb játékosa lett, azonban soha nem felejti el a Manchester Unitedet és amikor csak lehet, mindig tiszteletét fejezi ki a csapat és Sir Alex Ferguson iránt.

 

 

"Alex Ferguson volt az édasapám a labdarúgásban. Sokat tanultam, nem csak az edzõktõl, de a játékosoktól is."

 

"Nem csak a képességekben fejlõdtem, hanem testileg is."

 

"A Unitednél töltött öt évem alatt megtanultam a foci mûvészetét. Egy álom volt számomra."

 

 

Ronaldo a Sportingnál töltött idõszaka alatt a 28-as számot viselte, ezért nagyon meglepõdött mikor a csapathoz érkezett és a legendás 7-es mezt kapta a skót menedzsertõl, hisz ennek a meznek hatalmas jelentõsége van a csapat történelmében, olyan játékosok viselték, mint David Beckham, Eric Cantona, valamint George Best.

 

"Emlékszem, amikor elhagytam Lisszabont Angliáért, Alex Ferguson azt mondta nekem, hogy én fogom viselni a hetes számot."

 

"Nagyon meglepõdtem, mivel tudtam, hogy kik kapták meg elõzõleg ezt a mezszámot. Elfogadtam a kihívást, hisz nagyon jó érzés volt."

 

"Ez volt a sikereim kezdete a labdarúgás világában. Valószínûleg az egyik legszebb pillanat volt a karrierem során."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!