Mourinho: Chicharito húsz gólos lenne nálunk

Jose Mourinho szerint a mexikói csatár nagyon sikeres lenne a jelenlegi taktikai felállásban.


Javier Hernandez 2015-ben igazolt a Bayer Leverkusenhez, ahol rendszeres kezdõként léphet pályára és sokszor eredményes a német csapat számára.

 

A 28 éves játékos kénytelen volt elhagyni az Old Traffordot a rendszeres játéklehetõség miatt. Azonban õ egy olyan típusú játékos volt a csapatban, aki a játékideje alatt nagyon hasznosnak bizonyult a tizenhatoson belül, a statisztikákat tekintve. 

 

Jose Mourinho is megszólalt a korábbi játékossal kapcsolatban:

 

"Van néhány olyan játékosunk, akik nem igazán szeretik birtokolni a labdát. Õk kiváló és kreatív játékosok, de nincs meg bennük a gyilkos ösztön."

 

"Mondok egy egyszerû példát: ahogyan az idei szezonban játszunk az Old Traffordon, ahogyan domináljuk az ellenfelet, úgy gondolom, hogy Chicharito simán eljutna 20 gólig. Még akkor is, ha 10 vagy 20 percet kapna meccsenként."

 

"Õ az a fajta játékos, aki képes lecsapni a kipattanókra és gólt szerezni. A kapus véd, õ érkezik és belövi. A beadás érkezik, õ az elsõ kapufánál várja és gól. Ha akár a kispadon lenne egy hasonló játékosunk, aki 10-15 gólt szerezne, akkor nagyjából 10-15 pontot jelentene a csapatnak. Legtöbbször az a helyzet, hogy a játékunk kiváló, azonban nem tudunk betalálni az ellenfél kapujába."

 

 

A portugál menedzsert ismét az új érkezõkrõl kérdezték, habár még majdnem három hónap van az átigazolási piac megnyitásáig. Az újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy várható-e tapasztalt csatár érkezése.

 

"Zlatannál tapasztaltabb játékost nem igazolhatok, igaz? A második számú csatárunk Marcus Rashford, akiben nagyon hiszünk, ehhez kétség sem fér. Érkezik-e újabb csatár? Talán."

 

"Szerintem Zlatan góljainak számával minden egyes csatár beérné. Azonban ilyenkor én nem csak a csatárokról szoktam beszélni, hanem a támadó játékosokról is. Ezek a játékosok pályán szabadon mozoghatnak és ez gólokat kellene, hogy eredményezzen, amelyek gyõzelmeket és pontokat jelentenének a csapat számára. Ezt a célt eddig senki sem érte el."

 

 

"Egy biztos, Marcusnak hatalmas tapasztalatot jelent ez a szezon, hiszen minden sorozatban szerepel. A tavalyi szezon már megadta számára a kellõ tapasztalatot, azonban idén még többet szerez."

 

"Õ egy remek srác, egy igazi profi. Ez az idény egy nagyon jó tapasztalat számára, annak ellenére is, hogy nem szerez elég gólt. A következõ szezonban viszont ezek a gólok jönni fognak és egy remek év lesz számára."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!