Lingard: Miért is jelent sokat a városi derbi

Jesse Lingard már türelmetlenül várja a csütörtök esti manchesteri derbit, amely a United játékosai mellett az edzõi stábnak és a szurkolóknak is különleges jelentéstartalommal bír.


A warringtoni születésû középpályás parádézott az elõzõ szezonbeli 1-0-s idegenbeli City elleni gyõzelem során, amikor Marcus Rashford egyetlen gólja jelentette a különbséget a két csapat között azon a mérkõzésen, ahol a Vörös Ördögök akadémiáján végzett két játékos pályafutása során elõször léphetett pályára városi derbin.

 

„Játszottam az elõzõ szezonbeli derbin a pályájukon, ahol egy jó, ünnepélyes mérkõzésen sikerült nyernünk” – kezdte Lingard a MUTV-nek adott interjújában.

 

„Ez volt az elsõ alkalom, hogy a felnõtt csapat tagjaként Marcus és én ott játszhattunk, és nagyszerû érzés volt megszerezni a gyõzelmet az idegenbe minket elkísérõ szurkolótáborunk támogatásával.”

 

„Ez egy hihetetlenül fontos meccs. Természetesen, ha valaki helyi gyerekként nõ fel, az tudja, mit is jelent ez. Ha a ranglétra különbözõ fokait végigjárva minden egyes korosztályban játszottál a City ellen, akkor tudni fogod, mit jelent mindenkinek a csapatban és a stábban egy ilyen meccset megnyerni.”

 

„Leírhatatlan dolog, nem csak számomra, de az egész klub számára, legyen szó akár az edzõkrõl, a segítõkrõl, vagy a szurkolókról. Három ponttal távozni egy ilyen összecsapásról nekünk és a szurkolóinknak is hatalmas öröm. A társaimmal együtt 100 százalékosan felkészültek leszünk erre a mérkõzésre.”

 

 

Miután nemrég írhatta alá szerzõdéshosszabbítását, a 24 éves játékos jó hangulatban várhatja ezt a különleges alkalmat, amely során a Vörös Ördögöknek arra is esélyük nyílik, hogy megelõzzék a bajnoki tabellán a Cityt, amennyiben a Kékek otthonában gyõzelmet tudnak aratni.

 

„Egyértelmû, hogy három bajnoki gyõzelemmel a hátunk mögött jó elõjelekkel várhatjuk ezt a rangadót” – tette hozzá a legutóbbi 8 mérkõzésen kezdõként pályára lépõ Lingard.

 

„Professzionális és megingathatatlan teljesítménnyel rukkoltunk elõ a Burnley ellen legutóbb. Ez nagy önbizalmat adott nekünk a derbit megelõzõen.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!