Mi a kulcsa az idegenbeli európai kupameccseknek?

Mike Phelan, a Manchester United egykori játékosa, edzõje és másodedzõje támogatja a Vörös Ördögöket abban, hogy pozitív eredményt érjenek el ma Vigoban, a Celta elleni Európa-liga elõdöntõ elsõ mérkõzésén.


Phelan hosszú távon, 2001 és 2013 között volt tagja Sir Alex Ferguson edzõi stábjának, amely idõszak alatt a klub kidolgozta a siker formuláját az idegenbeli európai kupamérkõzésekre.

 

Természetesen minden mérkõzést nem nyerhet meg egy csapat, de azok a Unitedek általában lenyûgözõ teljesítményre voltak képesek az otthonuktól távol játszott odavágókon. Az olyan eredmények, mint a 2008-as AS Roma elleni negyeddöntõs 2-0-s siker,  a legjobb 8 között az AC Milan 3-2-es legyõzése 2010-ben vagy a Schalke 04 2-0-s elõdöntõbeli legyalulása 2011-ben mindenképpen kiemelkednek ezek közül. 

 

José Mourinho legénysége csütörtökön este erõt próbáló mérkõzés elébe néz a La Ligaban szereplõ Celta ellen, Phelan azonban magabiztos, hogy a Vörös Ördögök pozitív eredményt tudnak elérni az Old Traffordon rendezendõ elõdöntõ visszavágót megelõzõen.

 

"Különleges kihívást jelent egy európai kupamérkõzést idegenben játszani" - magyarázta Phelan hétvégi, pekingi látogatása során.

 

 

"Mindenre a lehetõ legmegfelelõbben fel kell készülnöd, fejben is nagyon jó mentális állapotban kell lenned, és a megfelelõ játékosokkal kell rendelkezned a mérkõzésre."

 

"De emellett türelmesnek is kell lenned. Ez egy két felvonásos párharc, ahol elõször idegenben játszol, tehát nagyon fontos, hogy mérkõzésben tudj maradni a visszavágóra is. Ez az a tapasztalat, amelyet az évek során a magunkévá tettünk."

 

"José kõkemény lesz és ezzel együtt iparkodni fog, mert pontosan tudja, mi lesz a feladat a sorozat egyik legjobb csapatának számító Celta Vigo ellen. Õ a legmagasabb edzõi szintet képviseli, mindent tud az európai kupaporondról, tudja, miként kell hozzá állnia egy ilyen helyzethez, ahogyan azt is, hogyan motiválja játékosait az elõdöntõkre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!