Wenger egy erõs United elleni harcra számít

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger elmondása szerint arra számít, hogy vasárnap egy erõs Manchester United lép majd ellenük pályára, függetlenül Mourinho összeállításától, akivel pedig békét is kötne.


A Vörös Ördögök menedzsere minap adott nyilatkozatában megerõsítette, továbbra is az Európa-ligát tartja csapata prioritásának, amely azt vetítené elõre, hogy néhány játékosát pihentetné a vasárnapi, Emiratesben rendezendõ Arsenal elleni szuperrangadón.

 

Wenger azonban hiszi, hogy a Manchester United erõs játékoskerete lehetõvé teszi a korábbi Chelsea menedzser számára, hogy egy erõs kezdõcsapattal álljon ki, még ha az Európa-ligát szem elõtt tartva változtatásokat is eszközöl majd.

 

"Mi a saját teljesítményünkre koncentrálunk. Nem tudom a Man Utd mit tesz majd" - kezdte Wenger csütörtöki sajtótájékoztatóját.

 

"Azt viszont tudjuk, hogy klasszis játékosokból álló, nagyon erõs kerettel rendelkeznek, és kizárólag a legmagasabb szintû produkcióval érhetjük el azt, amit akarunk, amely pedig nem más, mint a gyõzelem."

 

Amikor arról kérdezték a francia menedzsert, hogy egy gyengébb összeállítású United esetleg növelheti-e az Arsenal sikerének esélyét, így felelt:

"Nem számít ki fog játszani, egy nagyon erõs csapattal tudnak majd pályára lépni. Amit én szeretnék, az az, hogy vasárnap az én csapatom a lehetõ legerõsebb teljesítménnyel rukkoljon elõ."

 

Mint ismeretes, a két csapat menedzserének kapcsolata hosszú és eseményekkel teli múltra tekint vissza. Wenger története elsõ bajnoki sikerére vár egy Mourinho vezette csapat ellen, azonban azt elárulta, a portugállal való kapcsolata "fejlõdõképes". 

 

 

Wenger egyetért abban, hogy Mourinho elõdjével, Sir Alex Fergusonnal ápolt kapcsolata is "lágyult" az idõk során, szerinte ugyanez a folyamat fog lejátszódni ezúttal is.

 

"Tiszteljük egymást" - tette hozzá Mourinhoval való viszonya kapcsán.

 

"Nem akarok senkivel személyeskedni, a legfontosabb, hogy a saját csapatomra koncentráljak."

 

"Az életben minden dologra, így a békére is nyitott vagyok, de ami a legfontosabb, hogy amikor versenyhelyzet van, akkor a lehetõ legtöbbet kiadd magadból a siker érdekében."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!