Tuanzebe büszke bemutatkozására

Axel Tuanzebe elismerte, bajnoki bemutatkozása a Manchester United felnõtt csapatában keserédesre sikerült, azonban reméli, hogy lenyûgözõ Arsenal elleni teljesítménye csak valami újnak a kezdete volt.


A 19 éves játékos az Emirates Stadiumban, az Arsenal elleni 2-0-s vereség alkalmával kapta meg a bizalmat José Mourinhotól, 60 ezer szurkoló elõtt pedig nem kisebb feladatott kapott, mint hogy az ellenfél egyik legjobbját, Alexis Sanchezt tartsa szemmel.

 

Az ifjú titán azonban nem rettent meg a feladattól, és gyakorlatilag zsebre rakta az Ágyúsok házi gólkirályát. A mérkõzés után a MUTV-nek nyilatkozott a bemutatkozással kapcsolatos izgalma és a vereség jelentette csalódottság keveredésérõl.

 

"Minden köszönet a menedzsert illeti, amiért lehetõséget adott számomra a bemutatkozásra" - kezdte Tuanzebe a MUTV-nek.

 

"Nem sikerült megszereznünk a gyõzelmet, ami csalódás számunkra, nekem azonban most személy szerint dagad a mellem a büszkeségtõl."

 

"Elõször is, látod az összes szurkolót és azon gondolkodsz, 'hova kerültél', de aztán ahogy elkezdõdik a mérkõzés, belefeledkezel és csak a feladatodra koncentrálsz."

 

"A menedzser egyetlen feladatot bízott rám: tartsam szemmel [Alexist], ami úgy tûnik, hogy eléggé jól sikerült, de ismételten elmondom, nem tudtunk nyerni, így ez nem ér túlzottan sokat."

 

"Az viszont jó, hogy lehetõséget kaptam a játékra - a menedzser feladatot adott, ilyenkor pedig meg kell mutatnia az embernek, hogy érdemes a bizalomra a következõ mérkõzéseken is."

 

 

Tuanzebe azóta a felnõtt csapat kerete körül mozog, mióta Mourinhonak szemet szúrt teljesítménye a múlt nyári felkészülési szezonban, bemutatkozására azonban egészen a januári, Wigan Athletic elleni FA-kupa gyõzelemig várnia kellett.

 

"Nincs annak egy meghatározott ideje, hogy valakire mikor lesz szükség - azonnal a mély vízbe dobnak, ha pedig meg tudsz birkózni a feladataiddal, akkor abból önbizalmat meríthetsz. Ilyenkor az ember joggal gondolhatja azt, 'igen, sikerült így játszanom és képes lehetek ezután is erre'" - tette hozzá.

 

"Mostanra már teljesen otthonosan érzem magamat a csapattársaim között. Ez azt is mutatja, hogy a társaim egyre jobban bíznak bennem, ez pedig nagyon jó érzés."

 

"A céljaim most már azok, hogy a lehetõ legtöbb játéklehetõséghez jussak a szezon végéig és minél erõsebben térhessek vissza a felkészülési szezonra, hogy megmutathassam a menedzsernek, itt vagyok és joggal pályázhatok a jövõ évi tagságra is a csapatban."

 

A tartalék csapat kapitányi tisztségét is ellátó Tuanzebe ejtett néhány szót tinédzser korú csapattársáról, Scott McTominayrõl is, aki Észak-Londonban az utolsó 5 percre beállva mutatkozhatott be a Manchester United felnõtt csapatában.

 

"Az mindig jó, ha a menedzser idõrõl-idõre lehetõséget biztosít a fiatal reménységeknek, én pedig Scottal együtt nõttem fel, úgyhogy számomra is büszke pillanat az, hogy debütálhatott."

 

"Ez segítség mindazon játékosoknak, akik az akadémián pallérozódnak, hogy elhihetik, nekik is sikerülhet. Marcus [Rashford] volt számunkra a példa ebben, de most már én is az lehetek, ahogyan Tim [Fosu-Mensah] és Scott is azok. Ez megkettõzi a fiatalok erejét ahhoz, hogy elérjék a céljaikat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!