Trófeát neveztek el Sir Alex Fergusonról

A Liga Menedzserek Szövetsége (LMA) bejelentette, hogy az általuk alapított Év Menedzsere-díj átadásának 50. évfordulójára átadják a Sir Alex Ferguson-trófeát is a díj nyertesének.


A Manchester United korábbi legendás menedzserét a futball történetének legnagyszerûbb edzõi között tartják számon, többek között az Old Traffordon eltöltött 27, trófeákban gazdag szezonja okán.

 

Ferguson elmondása szerint nagyon örül, hogy nevét adhatja egy olyan trófeához, amely az LMA szerint azt díjazza, aki "menedzserként a lehetõ legjobb módon volt képes kihasználni a rendelkezésére álló erõforrásokat az idei szezonban".

 

A gyõztes az angol futball négy legfelsõ, professzionális osztályából, azaz a Premier League-bõl, a Championshipbõl, a League One-ból vagy a League Twoból kerülhet ki, a gyõztes bejelentésére pedig hétfõn, a londoni LMA gálavacsorán kerül majd sor.

 

 

"Nagyon büszke vagyok, hogy az LMA Év Menedzsere-díj mellé járó trófeát rólam nevezték el. Ez egy fantasztikus megtiszteltetés" - kezdte Ferguson.

 

"Ha visszatekintek az eddigi gyõztes menedzserek névsorára, akkor egészen 1968-ig kell visszamennem, és emellett számos kiváló teljesítményhez nyújt emlékeztetõt."

 

"Nem kérdéses, hogy az olyanok, mint Sir Matt Busby, Bill Shankly, Bob Paisley, és Brian Clough, hogy csak néhányukat emeljem ki, abszolút legendák voltak és fantasztikus örökséget hagytak hátra azáltal, ahogy csapataik játszottak."

 

"A díj jelenlegi birtokosa, Claudio Ranieri is ilyen - amit elért a Leicester City-vel, az nem volt csodáktól mentes. Nem kérdéses, hogy õ is megérdemelten nyerte el ezt az elismerést."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!