Lingard: Sokat tanultunk idén

A Manchester United középpályása, Jesse Lingard szerint az idei szezon után a Vörös Ördögök megnyerhetik az angol bajnokságot.


A csapat idén megnyerte a Community Shieldet, a Ligakupát és az Európa-ligát, utóbbi címmel ráadásul a következõ szezonban a Bajnokok Ligájában is szerepelhet.

 

Lingard szerint a United idei sikerei elegendõek arra, hogy Jose Mourinho srácai kihívók lehessenek jövõre. 

 

Elõször is Jesse, hogyan látod a szezont a csapat szempontjából?
A szezon elején az volt a célunk, hogy bajnokságot nyerjünk, a top 4-ben legyünk. Tudjuk, hogy megvan ehhez a keretünk, de nem jött össze - az EL-ben kellett játszanunk a Bajnokok Ligájáért. Egyénileg és csapatként is lehettünk volna jobbak, de a foci a tanulásról szól és minden egyes találkozóval tanulni fogsz. A most megtapasztaltakat felhasználjuk jövõre.

 

Ami téged illet, góllal kezdted a szezont a Wembley-ben, majd a Ligakupa döntõjében is betaláltál. Ez a két momentum volt a csúcs?
Igen, persze. Úgy vélem, mindig nagy dolog, ha trófeákhoz segíted a csapatot, a gárda erõfeszítései juttattak el minket a döntõkig, ahol pedig az adott napon kell megoldj mindent a cél érdekében.

 

A 25 meccsig tartó veretlenségi sorozat magabiztosságot ad a következõ szezonra?
Igen, határozottan. Megmutatja, hogy bármire képesek vagyunk. Ha a hazai döntetleneket gyõzelmekre tudtuk volna váltani, úgy a Chelsea és a Tottenham mellett lettünk volna."

 

 

Remek lehetett ismét együtt játszani Paul Pogbával...
Igen, nagyszerû. Azóta ismerem õt, hogy együtt játszottunk az U18-as csapatban, nagyon jó, hogy visszatért és ismét minket erõsít. Az akadémián együtt nyertük meg az Ifjúsági FA-kupát, így ragyogó volt az elsõ csapatnál még több trófeát bezsebelni.

 

Láttad Marcus Rashford fejlõdését ebben a szezonban egy hihetetlen elsõ szezont követõen - szerinted mennyit fejlõdött?
Nagyon jól szerepelt. Zlatan sérülése miatt neki kellett elöl játszania, és fel is mutatott néhány fontos gólt.

 

Ezzel a szezonnal a 2017/18-as idényre fogtok építeni?
Persze. Sok pozitívum volt a szezon során; a menedzser jól összekovácsolt minket és ha ezt átvisszük a következõ szezonra több góllal és a döntetlenek gyõzelemmé kovácsolásával, akkor nem látom okát, miért ne harcolnánk a trófeákért.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!