Legendák: Barcelona 1-3 United

A Manchester United legendái nagyszerû teljesítménnyel 3-1-re legyõzték a Barcelonát a Camp Nouban. A találkozó visszavágójára szeptemberben kerül sor az Álmok Színházában.


Andy Ritchie háromvédõs taktikája remekül bevált a rengeteg trükköt felvonultató Ronaldinho és Rivaldo ellen. Jesper Blomqvist, Karel Poborsky és Dwight Yorke góljaira csak Frederic Dehu tudott válaszolni egyszer, a találkozó végén, így a manchesteriek biztos gyõzelmet arattak.

 

Már a találkozó elején helyzetbe került Poborsky, aki Ji-sung Park hajszálpontos átadását emelte a kapu fölé, majd Raimond van der Gouw ért labdába a tizenhatoson kívül, ami után szabadrúgást lõhetett Ronaldinho, ám a kapus nagyszerûen hárított vetõdve.

 

Ludovic Guily lövése szállt a kapu fölé, ami után a játékost Patrick Kluivert váltotta. Pillanatokkal késõbb a United megszerezte a vezetést. Poborsky passzolt Blomqvisthoz, kinek lövését Miguel Angel Nadal blokkolta a gólvonalon, ám Yorke összeszedte a kipattanót, Blomqvist pedig másodjára már nem hibázott.

 

A hazaiak helyzeteket dolgoztak ki, mégis a United növelhette volna elõnyét; Pobosky kicselezte a kapust is és már csak az üres kapuba kellett volna betalálnia, ám a visszatérõ Nadal menteni tudott. Nem sokkal késõbb Park találkozott Edgar Davidsszal, ám a játékvezetõ nem ítélt büntetõt a dél-koreai javára.

 

A találkozó legjobbjának választott Ronaldinho néhány fergeteges cselével visszapörgette az idõt, leginkább a Blomqvistnek adott köténye sikeredett látványosra. Brazil társa, Rivaldo tálalt Kluivert elé, aki hatalmas helyzetben képtelen volt betalálni, nem úgy az ellenfél, amely sokkal kíméletlenebb volt a kapu elõtt. Yorke nagyszerû átadása találta meg a védelem mögé befutó Parkot, aki Poborsky-hoz tálalt, a cseh lövése Dehun megpattanva kötött ki a hálóban.

 

Rivaldo szabadrúgásból veszélyeztetett, majd Edmilson pontrúgását tolta ki Kevin Pilkington kapus. Nem sokkal késõbb Ronaldinho bokapassza után Rivaldo rabona mozdulattal próbálta bevenni a kaput, ám labdája centikkel suhant el a hosszú kapufa elõtt.

 

Danny Webber sebessége sok gondot okozott a hazai védelemnek, a játékos remek lövéssel vétette észre magát, ám végül a labda a kapu fölött szállt el. A másik oldalon Pilkingtonnak kellett figyelnie Ronaldinho helyzeténél. 

 

 

Ismét a manchesteriek szereztek gólt; Mikael Silvestre átívelését Webber tette vissza Yorke-nak, aki távolról hatalmas gólt lõtt úgy, hogy a labda a kapufáról jutott a hálóba.

 

A végén még szépített a Barca, Dehu ültette le Pilkingtont, majd gurított a gólvonalon túlra. Egy ilyen találkozón mindig a jótékonysági célra összegyûlõ összeg a legfontosabb, ám szeptemberben is remek meccsre számíthatunk az Old Traffordon, fõleg mivel az idegenben szerzett gólok nem számítanak a végelszámoláskor.

 


Barcelona Legendák 1-3 Manchester United Legendák
Camp Nou

 

Barcelona: Angoy (Guzman 73); Belletti (Dehu 36), Nadal (Andersson 46), Edmilson (Amor 67), Goikoetxea (Juan Carlos 73); Giuly (Kluivert 13), Davids (Estebaranz 82), Mendieta (Popescu 56), Simao (Ezquerro 46 (Salinas 84)); Rivaldo (Carreras 73), Ronaldinho. 

 

United: Van der Gouw (Pilkington 46); Brown, Johnsen (Martin 53), Silvestre; Poborsky (Thornley 65), Park, Smith, Djordjic (Beardsmore 74), Blomqvist (Blackmore 74); Yorke, Saha (Webber 56)

 

Gólszerzõ: Dehu 90' illetve Blomqvist 14', Poborsky 57', Yorke 77'

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!