A Marsról is nézi majd a Unitedet?

Különlegesnek tûnhet a kérdés, de Dr. Sheikh Muszaphar Shukor nem egy egyszerû ember. Õ Malájzia elsõ ûrhajósa, az egyik legambíziózusabb ember, akivel találkozhatsz.


A ManUtd.com néhány hete kapta el Dr. Sheikh-et, akivel emlékezetes csevegés alakult ki. A 44 éves asztronauta rengeteg mindent elért már - ortopéd sebész is, akinek saját wikipedia oldala is van.

 

"Már nagyon fiatalon arról álmodtam, hogy kijussak az ûrbe" - mondta. "Emlékszem, felnéztem az égre, néztem a csillagokat és tudni akartam, milyen ott az élet. Amikor Malájzia úgy döntött, embert küld az ûrbe, azonnal mondtam, hogy nekem oda kell mennem."

 

"2007. október 10-én Bajkonurból mentem fel és az a 12 nap, amit fent töltöttem, életem legjobb idõszaka volt. Bármit megteszek az ûrért. Nagyon szeretnék visszamenni oda. Ha kapnék egy lehetõséget, hogy egy egyirányú úttal elmehetnék a Marsra, bármit megtennék azért! Elhagynám a családom, az életem, a munkám, a szakmám. Meghalnék az ûrért!"

 

"De többrõl szól, mint magáról az ûrrõl. Az ûrhajós lét arról is szól, hogy inspirálhatod a fiatalabb generációt, remélve, hogy doktorok, tudósok, repülõgépmérnökök lesznek belõlük."

 

 

"Az ûr csak a következõ határ. Mindenki eljut oda. Az a tervünk, hogy 2027 körül elmegyünk a Marsra, hiszen a valódi oka, hogy az ûrbe megyünk az, hogy tudni akarjuk, van-e élet ott. Hat hónap oda, hat hónap ott, hat hónap vissza. Az Egyesült Királyságnak két asztronautája van, egy férfi és egy nõ, úgyhogy itt is nagyon izgalmas pillanatok vannak."

 

Dr. Sheikh hatalmas manchesteri szurkoló, aki elõször volt az Old Traffordon, amikor a tavalyi szezonban 1-1-et játszott a United a Liverpoollal.

 

"A páholyból néztem a United és a Liverpool összecsapását, ekkor voltam elõször az Old Traffordon" - folytatta. "Életem legjobb pillanata volt, hatalmas adrenalin löket, ahogyan az emberek énekeltem. Úgy vélem, az egész errõl szól. Elképesztõ történelemmel bíró, nagyon csodálatos volt, ott kell légy az Old Traffordon, hogy érezd a hangulatot! Majdnem leestem és szívrohamot kaptam [amikor Zlatan Ibrahimovic betalált]; hihetetlen hangulat volt."

 

"A Manchester United legnagyobb szurkolója vagyok. Imádjuk a Unitedet. Csak Malájziában 8,4 millió fan van, Thaiföldön 20 millió, Indonéziában 45 millió, Kínában pedig 100 milliónál is több. A Manchester United egyértelmûen a világ legnagyobb klubja."

 

 

"Amikor az ûrben vagy, igencsak elveszted a kapcsolatot a labdarúgással, de amint visszatérünk, lépést kell tartanunk azzal, mi történik. A dolgok nagyon gyorsan mozognak, különösen a Manchester Unitednél."

 

Dr.Sheikh egyetértett abban, nagyszerû lenne, ha a technikai fejlõdés lehetõvé tenné, hogy akár a Marsról is nézni lehetne a Unitedet. Vajon ki fogadna ellene, miközben ez a figyelemre méltó szurkoló ismét ki akar jutni az univerzumba?

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!