Carrick a legfrissebb átigazolásokról

Michael Carrick az MUTV-nek adott interjút az idei túrán, melyben kifejtette véleményét Wayne Rooney távozásáról és Romelu Lukaku érkezésérõl.


A 35 éves középpályás immár 12. felkészülési idõszakát tölti a Unitednél, ám ez mégsem csökkentette izgalmát és motiváltságát.

 

Vége egy korszaknak azzal, hogy Wayne Rooney már nem a klub tagja?
"Nyilvánvalóan fontos dolog Wayne távozása és hatalmas része volt a klubnak azóta, hogy belépett ide és bemutatkozott, nem is akármilyen bemutatkozás volt. Szomorú vagyok amiatt, hogy távozni látom. De megértem, miért ment el és mindannyian teljes mértékben támogatjuk õt, a legjobbakat kívánjuk neki, hisz hihetetlen módon szolgálta a klubot és elképesztõ örökséget hagyott maga után. Volt néhány remek idõszakunk, de sajnos minden véget ér. Wayne-nek itt ért véget a Manchester United. Biztos vagyok abban, hogy továbbra is sikeres pályafutása lesz, de hiányozni fog sokunknak."

 

A dolgok változnak, Romelu Lukaku pedig a klubhoz igazolt. Miután az évek során számos alkalommal összecsaptatok, örülsz, hogy a csapatodban van?
"Próbáltam szerelni õt néhányszor, de nem igazán jutottam közel hozzá, így legalább nem kell ezt tennem túl gyakran! Figyelj, láthattad, mit hozhat nekünk. Õ egy hatalmas srác, a jelenléte is óriási és lövi a gólokat. Ez az, ami kell nekünk tõle, ezt fogja hozni nekünk és biztos vagyok abban, hogy kiváló idõszaka lesz nálunk."

 

 

Az elõzõ szezonban volt gond a góllövéssel - Romelu tud segíteni ebben?
"Nem akarod azt látni, hogy minden terhet az õ vállára tesznek, de ezért hozták ide - hogy segítsen a pálya végén gólokkal, gólhelyzetek kialakításával. Csapatként és támadó játékosként be kell lõni a gólokat, kicsit meg kell osztani a terheket, csökkenteni az egyénekre nehezedõ nyomást. De persze õ lesz a fõ, akitõl gólokat várunk és biztos vagyok abban, hogy lõni is fogja azokat."

 

Sok év után még mindig élvezed a felkészülést?
"A testvérem üzent nekem tegnap este és azt írta, ez a huszadik felkészülési idõszakom. Ez elég sok. Eljönni ide ma, az elsõ az volt, hogy megcsapott a hõség - hihetetlen forróság van. Semmi mentséget nem hozhatunk fel, nagyon várjuk már a rajtot. Az elsõ nap mindig nagyon izgalmas. Mindannyian nyaraltunk kicsit, de a mai nap nagyon fontos, úgyhogy essünk neki!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!