Van Nistelrooy: Lukaku telitalálat

Ruud van Nistelrooy tud egyet s mást arról, miképp kell csatárként berobbanni az Old Traffordon.


Nagy várakozásokkal érkezett a holland 2001-ben a PSV Eindhoventõl, amelyeknek hamar eleget is tett. Szinte hihetetlenül sok, 150 gólt szerzett 219 vörös mezben játszott mérkõzésen. Van Nistelrooy most érdeklõdéssel figyeli, hogy a United legújabb csatárigazolása, Romelu Lukaku, szintén a lovak közé tud-e csapni a 2017/18-as szezonban.


A manutd.com-nak adott exkluzív interjújában, a United legendáinak Barcelona elleni, szeptember 2-i, Old Traffordon rendezett meccse elõtt van Nistelrooy visszaemlékezik elsõ találkozására Lukakuval, valamint beszél a 24 éves támadó erõsségeirõl és arról, hogy illeszkedik majd a csapatba...


Mikor láttad Lukakut elõször játszani?


“Igaziból az elsõ emlékem pont egy egymás elleni meccs. Én a Hamburgban játszottam, õ az Anderlechtnél, és az Európa-ligában találkoztunk. Nagyon fiatalon mutatkozott be a felnõttek között, azt hiszem 16 évesen, Belgiumban, és már akkor lenyûgözött a testfelépítése és az erõnléte, csakúgy mint a labdaérzékenysége. Az eltökéltsége lenyûgözõ volt, sosem adta fel és mindig küzdött. Már fiatal kora óta nagy benyomást tett rám.”


Miket tartasz a fõ erõsségeinek?


“Fizikailag roppant erõs, és nagyon gyors is, így gyakran kihasználja a lehetõségeit. Azt hiszem õ egy igazi kilences, csakúgy mint Harry Kane a Tottenhamnél – erõs középcsatárok akik a játéképítés során is kulcsfontosságúak. Romelu erõs labdával is, de a labda nélküli elfutásokban és a befejezésben is kiváló.”


Mit gondolsz, hogy fog Lukaku teljesíteni a híres vörös mezben?


“Nézd, már bizonyított az Evertonban. Most az a kérdés, hogy feljebb tud-e lépni és tud-e bizonyítani az új csapatánál is. Nagyon más a Unitedben játszani mint az Evertonban, szóval ez egy mentális kihívás is. Nagyobb a nyomás, úgyhogy ha azzal meg tud birkózni, nem látok más problémát. Az is segíteni fog neki, hogy jobb játékosok veszik körül, akik közé remekül fog illeszkedni. Arra számítok, most éri majd el a csúcsot. A klub szempontjából tökéletes idõben vették meg. A következõ hat, hét, nyolc évben a Unitednek remélhetõleg lesz egy kiváló csatára Romelu Lukaku személyében.”


Milyen fontos lesz a menedzser Lukaku alkalmazkodásában?


“Nos, azt hiszem nem is lehetne jobb edzõje mint José Mourinho. Át fogja segíteni Lukakut karrierje ezen pontján, és ha bármilyen nehézségbe ütközik, Josénak megvan a tapasztalata abban, hogy átlendítse ezen a játékosait. Azt hiszem, hogy nagyon sikeres kombinációt fognak alkotni”.


Végsõ soron: van-e üzeneted a Vörösök új csatárának?


“Igen: sok szerencsét, Romelu!”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!