Mourinho: Matic és Fellaini élete formájában játszik

José Mourinho dicsérõ szavakkal illette Nemanja Matic és Marouane Fellaini formáját, és szerinte két középpályásától karrierük legjobb játékát láthatjuk az utóbbi hetekben.


Matic azóta kiemelkedõ teljesítményt nyújt a Vörös Ördögök színeiben, mióta a nyáron Mourinho egykori csapatától, a Chelsea-tõl áttette székhelyét Manchesterbe, míg Fellaini remek produkciókkal rukkolt elõ az elmúlt hetekben, akár kezdõként, akár csereként számított rá menedzsere.

 

A portugál menedzser annyira elégedett a duó játékával, hogy a remek rajtot vevõ csapatában mellettük egyáltalán nem, vagy csak alig jutott szóhoz a csapatkapitány Michael Carrick, és a klubnál az elõzõ szezon legjobb játékosának választott Ander Herrera.

 

"[Sergio] Romero ott volt az Európa-liga döntõben, ami az elõzõ szezon legfontosabb mérkõzése volt számunkra, most pedig nem játszik. Herrera a szezon legjobb játékosa lett a csapaton belül, de nem kezd a mérkõzéseken. Mint tudják, ilyen az élet egy nagy klubnál" - mondta Mourinho a vasárnapi, Everton elleni 4-0-s gyõzelmet követõen.

 

"Szerzõdést hosszabbítottunk Michael Carrickkel, mert szerintünk õ egy jó és fontos játékos. Õ eddig csak a meccsnapi keretbe tudott bekerülni, mert szerintem jelen pillanatban Matic és Fellaini vannak olyan formában, amely szerintem pályafutásuk legjobbja. Soha nem láttam még ilyen jól játszani Maticot. Fellainit se láttam még így játszani."

 

 

Carricknek még egyetlen percnyi játéklehetõség se jutott a szezonban, míg Herrera csak két mérkõzésen kezdhetett. Azonban, mivel Paul Pogba beláthatatlan idõre kidõlt sérülés miatt, Mourinho kijelentette, a páros is megfogja kapni a játéklehetõséget, és ismételten kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy ki kell használniuk a keretükben rejlõ erõforrások teljes tárházát.

 

"Õ [Carrick] egy olyan csapatban van, ahol két társa hihetetlen módon játszanak az utóbbi idõben. Carrick és Ander számára a türelem a siker záloga, mert az õ idejük is el fog érkezni. Fontos játékosok lesznek számunkra, ez biztos. Minden a csapat érdeke. Egyszerre csak 11 játékosunk lehet a pályán."

 

Matic domináns teljesítményét a West Ham és az Everton elleni összecsapásokon is a meccs legjobbja díjjal ismerték el, míg Fellaini csereként a Leicester City és a Basel ellen is eredményes tudott lenni, utóbbiak ellen pedig õ is megkapta a meccs legjobbja elismerést.

 

Miután Mourinho azt már megerõsítette, hogy Matic pihenni fog, így Carrick és Herrera is érdekelt lehet ma este, amikor a Burton Albion ellen megkezdik a Ligakupa címvédéséért folyó hadjáratot a sorozat harmadik fordulójában.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!