Miért nem igazolta le Zidane-t a United?

Martin Edwards, a Manchester United tiszteletbeli elnöke elárult öt olyan nevet, akiket nem sikerült leigazolnia a klubnak abban az időben, amikor ő volt az elnök az Old Traffordon.


Edwards nagyon sajnálta, hogy nem sikerült leigazolni a világbajnok Zinedine Zidane-t és az angol klasszisokat, John Barnes-t, Paul Gascoigne-t, Gary Linekert vagy épp Alan Shearert.

 

Mindegyikük kiválóan teljesített más klubokban és nemzeti csapatokban, ám ha a dolgok másképp alakultak volna, akkor a United legendáivá válhattak volna.

 

Edwards legújabb könyve, a Red Glory már kapható, ennek okán ült le az MUTV-vel és adott exkluzív interjút:

 

"Paul Gascoigne bizonyosan egyike azoknak, akiket nem tudtunk leigazolni" - mondta. "Azt hittük, jön, de a Tottenhamet választotta. Úgy gondolom, biztosan az utolsó pillanatban történt okok játszottak szerepet ebben."

 

"Alan Shearerrel is tárgyalásokat folytattam és ebben az esetben is úgy gondoltam, hogy hozzánk igazol. De Jack Walker [a Blackburn tulajdonosa] igen meggyőző volt abban, hogy ne a Manchester Unitedhez jöjjön. Amolyan "csak a testemen át" ügy volt ez, és elengedte a Newcastle-höz."

 

 

"Gary Lineker, mint köztudott, aláírt az Evertonhoz, és Jon Holmes, az ügynöke felhívott engem aznap és ezt mondta: 'Hamarosan aláírhatunk az Evertonhoz, de az első választása a Manchester United lenne, ha le akarnátok igazolni őt.' Én pedig elmondtam ezt Ronnak [Atkinson], amire így felelt: 'Van négy csatárom már. Az utolsó, amire szükségünk van egy újabb csatár.' Úgyhogy ezt az üzletet elengedtük."

 

"John Barnes esetében Graham Taylor hívta fel Alex Fergusont annak érdekében, hogy lássa, le akarja-e igazolni, mielőtt a Liverpoolhoz menne. Alex átengedte a lehetőséget, hisz még csak első szezonja volt itt, a csapatában volt Jesper Olsen és látni akarta, mire képes ő."

 

"Amikor Zidane a Bordeaux-nál volt, Les Kershaw, a megfigyelőink főnöke azt mondta nekem, hogy érdeklődnünk kellene iránta, amit elmondtam Alex-nek. Alex azt felelte, Eric [Cantona] is említette neki Zidane-t, de úgy gondolta, Zidane is ugyanazon a poszton játszik, mint Eric."

 

"Aztán elutazott Franciaországba, hogy meggyőzze Eric-et, hogy megint aláírjon, ám a Crystal Palace elleni incidens után azt érezte, ha megszerezte volna Zidane-t, az kihathatott volna Eric pozíciójára, így kitartott Eric mellett."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!