Mourinho értékelése: Megérdemelt győzelem

José Mourinho természetesen elégedett volt a szombati, Tottenham elleni mérkőzés kimenetelével, és dicsérte a teljesítményt, valamint a hozzáállást is.


Íme néhány mondat Mourinho meccs utáni nyilatkozatából...

 

Megérdemelt győzelem
Megkaptuk, amit megérdemeltünk. Ez egy nehéz mérkőzés volt két nagy klub között, ami döntetlennel is végződhetett volna. Mindannyian nyerni akartunk, de tudtuk, hogy az ellenfél erős. Próbálj győzni, de közben figyelj az ellenfélre. Csak nekünk voltak lehetőségeink, eltekintve Alli sanszától. Nagyon jól kontrolláltuk őket és több esélyünk is volt, mint nekik. De ez egy nagy meccs volt, taktikailag nehéz a játékosoknak és az edzőknek is. Jó volt a játékvezetés. Egyetlen sárga lap volt, egy erős és agresszív meccsen és mindenki harcolt, mintha az életük múlt volna rajta.

 

 

Változások a támadójátékban
Új játékosokat küldtünk fel a támadóposztokra. Mauricio (Pochettino) ugyanezt tette. Llorrentét és Dembelét beküldte Sissoko és Son helyére. Tudtuk, hogy egy védelmi hiba és elveszthetjük a meccset, ami végül velük történt meg. Tudom, hogy jelentős volt, hogy jobban nyomtunk, különösen a második félidőben. A kezdetektől erősek voltunk, de 15-20 perc után egyensúly állt be a játékban. Ezután a második játékrészben nagyobb lett a támadószellemünk és megpróbáltunk mögéjük kerülni. Sok problémát okoztunk nekik Rashford mozgásával. Miután elfáradt, beküldtük Martialt, aki gyorsabb labdával. Megpróbáltuk és megérdemelten nyertünk.

 

Kötelező győzelem?
Mindig ezt érezzük. Ezért is voltam csalódott a Huddersfield ellen, mert nem éreztünk kötelességet, nem voltak ambícióink és nem érződött, hogy minden pont szükséges számunkra. Ha ma döntetlent játszunk, vagy az utolsó percben kapunk egy gól és vesztünk 1-0-ra, nem lennék a játékosaim ellen, mert az első perctől azt éreztem, hogy minden labdáért úgy harcolnak, mintha az utolsó lehetőségük lenne. Elégedett vagyok velük, mert mindent beleadtak és természetesen az elért eredménnyel is.

 

 

Martial fontos szerepe
Amikor kezdőként pályára lép, a hozzáállása jó, de nem szerez annyi gólt, mint amikor a padról száll be. Jól játszik - csakúgy, mint Rashford és Lukaku. Mindannyian elképesztőek. Ma két csatárunk játszott három középső védővel szemben - a legjobbak Európában, nagy rutinjuk van ebben. De ők adják a megoldásokat arra, hogy kijöjjünk a nyomásból, megtaláljuk a rést és nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Martial egy rossz lövésből szerzett gólt, de egy rossz lövés néha gyönyörű is lehet.

 

A játékosok mindent beleadtak
Ha az eredmény 0-0, vagy 1-1 lett volna, ugyan így éreznénk a játékosaim iránt. Minden beleadtak. Koncentrálás és összpontosítás jellemzett minket egy minőségi csapat ellen. Jól játszottunk. Jól játszani egy jó csapat ellen még jobb érzés.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!