Mourinhot meglepte Matic felajánlása

A Manchester United menedzsere, José Mourinho elárulta, meglepődött, amikor hívást kapott Nemanja Matic ügynökétől, hogy lehetősége lenne megvásárolni a középpályást a nyári átigazolási szezon során.


Matic a Vörös Ördögök egyik legkiemelkedőbben teljesítő játékosa, mióta júliusban a klubhoz igazolt 40 millió font ellenében. A szűrő a Premier League idei szezonjának minden egyes percét a pályán töltötte eddig.

 

Átigazolása sokakban meglepődést váltott ki akkoriban, és úgy tűnik, nem volt ezzel másként maga José Mourinho se. 

 

"Meglepődtem, amikor [Matic ügynöke] felhívott és megkérdezte, 'akarod őt?" - kezdte Mourinho a Sky Sports Newsnak.

 

"Nem is tudtam mit reagáljak, de ő egy olyan ügynök, akit nagyon jól ismerek. Általában nagyon egyenes és céltudatos, nem vesztegeti az idejét, nem próbál meg azért érdeklődést generálni más klubok részéről, hogy javítsa ügyfele helyzetét a klubjánál."

 

"Normális esetben őszinte és direkt, úgyhogy amikor közölte velem, hogy 'megszerezheted, ha szeretnéd', azonnal rávágtam, hogy persze, hogy szeretném."

 

 

Matic ellenfélként először térhet vissza a Stamford Bridge-re a hétvégén, amikor a Chelsea a Manchester Unitedet fogadja a 11. forduló egyik rangadójaként.

 

Ő egyike lesz menedzserükkel karöltve azon három játékosnak, akik korábban a Kékeket erősítették, most pedig a manchesteriek sikeréért fog harcolni, Mourinho azonban sietett elodázni visszatérésük jelentőségét.

 

"Szerintem ez teljesen normális és átlagos dolog" - tette hozzá.

 

"Megígérem, hogy ugyanúgy fogok a Stamford Bridge-re látogatni, ahogyan az Emiratesbe, vagy bármely más nagy mérkőzésre szoktam menni. Ez egy nagy mérkőzés lesz az ellenfelünk miatt, nem pedig azért, mert korábban én voltam a menedzserük."

 

"Rendben, talán az első alkalom, amikor 2009-ben az Interrel visszatértem, illetve az előző szezonban, még 2016-ban más volt."

 

"De aztán ez teljesen megszokottá válik. Szerintem ez egy nagy mérkőzés lesz, mert mindig is az volt, nem pedig azért mert én, Matic vagy Mata korábban ott játszott. Azért lesz különleges, mert a Chelsea a bajnok, a Manchester United pedig a Manchester United."

 

 

Mourinho legénysége a bajnoki tabella második helyén, öt ponttal a listavezető Manchester City mögött lemaradva várhatja a hétvégi rangadót, míg a londoniak negyedikek, négy pontos hátránnyal a Unitedhez képest, Mourinho szerint azonban egykori kenyéradóját továbbra is a bajnoki címre esélyes csapatok között kell számon tartani.

 

"A Chelsea a bajnok és az ország egyik legjobb csapata, és én is, illetve ők is, a bajnoki cím fő esélyeseiként tartják számon magukat."

 

"Ebben a versenyben szerintem hat csapat érdekelt, mert az Everton, a nagy bevásárlásuk ellenére, nem tudta tartani a lépést ezzel a csoportosulással."

 

"Szerintem már a tabellára nézve is látható, hogy négy-öt csapat ott tülekszik, ahol a végelszámolásnál is fog, a helyezéseket tekintve. Még ha a Liverpool néhány ponttal le is van maradva, eléggé biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben ők is nagyon megközelítenek majd minket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League. 10. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!