Lukakunak nem szabad változnia a Unitedért

Romelu Lukakunak a vele szemben megnövekedett elvárások ellenére is ragaszkodnia kell alapvető játékához a Manchester Unitednél, mondja a belga szövetségi kapitány, Roberto Martinez.


Lukaku a múlt héten egy interjúban közölte, majd akkor ítéljék meg, ha "befejezett ügy lesz", miután minden sorozatot figyelembe véve már hét mérkőzés óta gólképtelen, azt követően, hogy az Old Traffordon parádésan kezdte karrierét, és 11 mérkőzésen 11 gólt szerzett. 

 

A 75 millió fontos igazolást most egykori Evertonos, jelenlegi válogatottbeli edzője, Roberto Martinez vette védelmébe és kijelentette, nem veszi figyelembe Lukaku formavesztését és szerinte dicséretre méltó a játékos elszántsága.

 

"Nagy előnnyel rendelkezem a Romeluval való közös munka kapcsán, mert korábban négy évig játszott a kezem alatt" - kezdte Martinez a belgák Japán és Mexikó elleni világbajnoki felkészülési mérkőzéseit megelőzően.

 

"Kívül-belül ismerem Romelut. Szerintem élvezi az előtte álló kihívást. Nagyon jól kezdte a szezont, most pedig egy olyan időszakot él meg, amellyel meg kell tudnia birkózni."

 

"Egyáltalán nincsenek aggodalmaim vele kapcsolatban. Csak és kizárólag arra van szüksége, hogy továbbra is magát adja egy olyan klub színeiben, mint a Manchester United, ahol az elvárások és a követelmények igen magasak."

 

"Számomra úgy tűnik, hogy Romelu fejében semmi sem változott. Magabiztos és nagyon hisz abban, hogy képes hozzátenni a csapata teljesítményéhez."

 

"Kizárólag annyit szeretnék, hogy ugyanezt a mentalitást tartsa meg ne csak akkor, amikor gólt szerez, hanem akkor is, amikor éppen nem, ezzel pedig ki fog tűnni egy olyan klubnál is, mint a Manchester United."

 

 

Lukaku klubbéli csapattársa, Marouane Fellaini Martinez elmondása szerint egy "orvosi döntés" miatt maradt ki Belgium keretéből a mostani válogatott időszakra, annak ellenére, hogy a középpályás vasárnap csereként pályára lépett a Chelsea ellen 1-0-ra elveszített idegenbeli rangadón.

 

Fellaini számára engedélyezték, hogy most csak a megfelelő erőnléti állapotba kerülésére koncentrálhasson a Vörös Ördögök következő, november 18-i Newcastle United elleni hazai bajnokiját megelőzően.

 

"Szüksége van egy jó 10 napos munkára, hogy megint maximális erőnléti állapotba kerüljön, amely során jó, ha nem játszik mérkőzést" - tette hozzá Martinez.

 

"Orvosi szempontból az a legmegfelelőbb döntés, ha hagyjuk, hogy Marouane újra visszanyerje a formáját. Ha most tétmérkőzést játszanánk, akkor szerintem kapott volna behívót, mert a második mérkőzésen valószínűleg már pályára tudna lépni."

 

"Most viszont egy olyan időszakot élünk, ahol nem kell kockáztatnunk a játékát addig, amíg nincs 100 százalékos állapotban."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!