Korábbi játékosok hoztak pénzt a United konyhájára

A Sky Sports forrásai szerint a Manchester United közel 10 millió fontot profitált a nyáron Michael Keane és Danny Drinkwater szerződésébe foglalt eladási záradékok miatt.


A klub szerdán közzétett negyedéves jelentésében látható az az adat, miszerint a United 17,3 millió fontot kasszírozott Adnan Januzaj és két korábbi játékosa eladási záradékának aktiválódása miatt.

 

Ezek a záradékok és a 9,3 millió fontos profit Keane 30 millió font ellenében, a Burnley-től az Evertonhoz való távozása és Drinkwater 35 millió fontos, a Leicester és a bajnok Chelsea között köttetett transzferekből származik.

 

Az összeg fennmaradó része, 8 millió font a belga Adnan Januzaj Real Sociedadhoz történő átigazolása után került a klub számlájára.

 

 

A stockporti születésű Keane 2009-ben, 16 évesen csatlakozott a Unitedhez akadémiai játékosként. Első profi szerződését 18. születésnapján, 2011. január 11-én írta alá, majd az év későbbi szakaszában debütált a felnőtt csapatban.

 

Keane-nek mindössze négy további mérkőzés jutott a Vörös Ördögöknél, mielőtt a Burnley-hez előbb kölcsönbe, majd 2015 nyarán végleg távozott.

 

A manchesteri születésű Drinkwater 1999-ben, kilenc évesen csatlakozott az akadémiához és 2006-ban kapott szerződést. A United felnőtt csapatában sosem lépett pályára, kölcsönben azonban megjárta a Huddersfield, Cardiff, Watford és Barnsley csapatait, majd 2011-ben aláírt a Leicesterhez.

 

Ő és Keane együtt játszottak a Rókáknál, amikor a védőt kölcsönbe adták a 2012/13-as szezonra.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!