Ezen a napon történt...

A ManUtdFanatics.hu legújabb rovata amolyan visszatekintő lesz, melyekben egy adott naphoz köthető és a klubbal kapcsolatos eseményeket, mérkőzéseket elevenítünk fel.


November 27-e emlékezetes nap minden Manchester United drukker számára, több nagyarányú győzelmet is arattunk a tizenegyedik hónap ezen napján. Igaz, értek minket legalább ilyen csúfos vereségek is. Íme néhány visszapillantás a múltba...

 

Egy fontos győzelem pontosan 7 éve történt. A Blackburn Rovers ellen 7-1-re nyert a csapat. Akkor még olyan játékosok játszottak a klubnál, mint Edvin van der Sar, Nemanja Vidic Rio Ferdinanddal védőpárosként, elöl Wayne Rooney és a kedvenc bolgárunk, Dimitar Berbatov, aki öt gólt is szerzett ezen a mérkőzésen. A másik oldalon pedig a 18 éves Phil Jones játszott kezdőként. Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg nem ezen mérkőzés miatt igazolták le a Vörös Ördögök.

 

 

Íme Berbatov góljai:

 

 

A szezon végén bajnok lett a United és ez az öt gól is kellett ahhoz, hogy a bolgár gólkirályi címet ünnepelhessen. Sajnos osztoznia kellett Carlos Tévezzel, aki akkor már a városi rivális csapatát erősítette.

 

Egy másik mérkőzés egy 2013-as Bajnokok Ligája összecsapás, ahol 5-0-s sikert könyvelhettek el a Vörös Ördögök a Bayer Leverkusen ellen. Különleges győzelemnek élhették meg a védőink, hiszen Jonny Evans, Chris Smalling és Antonio Valencia is betalált.

 

 

Íme a mérkőzés összefoglalója:


 

 

Fontos győzelem volt, hiszen ez is kellett a csoportelsőséghez. Sajnos ezután a Bayern München ellenében kiesett a csapat.

 

De november 27-én nem csak győztes mérkőzéseink voltak. Igaz, a legnagyobb arányú vereséghez egészen 1909-ig kell visszamennünk, amikor a Nottingham Forest ütötte ki az Ördögöket 6-2-re azt Old Traffordon. Az egyik gólunkat Harold Halse, a másikat pedig egy igazi Manchester United legenda, George Wall szerezte. Wall, 13 esztendő alatt 287 mérkőzést játszott és 89 gólt lőtt a Vörös Ördögök színében. Semmilyen másik csapatnál nem volt ilyen sikeres, mint az Old Traffordon. Kétszeres bajnok és egyszeres FA-kupa győztesként igazolt el később az Oldham Athletichez.

 

 

Egészen 1982-ig öt vereséget könyvelhettünk el ezen a napon, három győzelem mellett. Egyet a városi rivális ellen 1920-ban, ahol Ernest Mangnall volt az edző, aki néhány évvel előtte éppen a Manchester Unitedet irányította. Sajnos ekkor egy 3-0 vereséget mértek a hazai gárdára.

 

De szerencsére maradt még említésre méltó győzelem. 1971-ben 5-2 arányban győztük le a Southamptont, ahol George Best mesterhármast lőtt. Ő az a játékos, akit biztosan senkinek nem kell bemutatni. Zsákszámra szerezte a gólokat, BEK-et nyert és megkapta az Aranylabdát is.

 

Sajnos a karrierje nem volt botrányoktól mentes, alkoholproblémákkal kellett megküzdenie és ebből fakadóan nagyon fiatalon, 59 évesen távozott az élők sorából. Közel 100 ezer ember kísérte végső nyughelyére tizenkét éve, 2005. november 25-én.

 

 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Watford - Manchester United

Premier League 14. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!