Lingard: Manchesternek vörösnek kell lennie

Jesse Lingard kemény összecsapásra számít vasárnap, ugyanakkor reméli, hogy a végső sípszó felharsanásakor Manchester domináns színe a vörös lesz.


Az angol válogatott játékos szenzációs formának örvend, nagy szerepet játszott a Watford és az Arsenal elleni idegenbeli sikerek során egyaránt, és elismeri, a Vörös Ördögöknek teljesítményük legjavára lesz szüksége, ha szeretnék legyőzni az ebben a szezonban hazai földön még veretlen Kékeket.

 

A United idei makulátlan hazai formája további okot ad a bizakodásra, és azáltal, hogy Pep Guardiola együttese jelenleg nyolc ponttal vezeti a tabellát a United előtt, nagy hatással lehet a rangadó eredménye a bajnoki versenyfutásra.

 

"Magabiztos vagyok" - mondta Jesse a United Review-nak, a klub hivatalos mérkőzésnapi programfüzetének. "Két nagy csapat lép majd pályára, és most még fogalmunk sem lehet, milyen lesz a mérkőzés. Talán olyan lesz, mint egy csata, talán nem lesz látványos. Viszont ha mi jövünk ki győztesen belőle, az mindig jó Manchester városának. Gondoskodnunk kell róla, hogy Manchesterben a nap végén a vörös szín domináljon. Ahogy nekünk, úgy nekik is sok nagy játékosuk van."

 

"Amikor [Kevin] De Bruyne-nél van a labda, mindig azon jár az esze, hogy gyilkos labdákat adjon, amivel egy játékost egy-az-egy elleni szituációba hozhat az ellenfél kapusával, Raheem Sterling pedig a mérkőzés kései szakaszában szerzett gólokkal jeleskedik. Tökéletes koncentrációra van szükség végig. Résen kell lennünk egészen a végső sípszó felharsanásáig, mindenkitől nagy koncentrációra lesz szükség. Amíg jól kezdjük a mérkőzést, ahogy tettük azt az Arsenal ellen, addig nem látom okát, miért ne nyerhetnénk."

 

 

A warringtoni születésű Lingard az akadémia lépcsőfokait végigjárva minden korosztályban megtapasztalhatta, milyen érzés manchesteri városi rangadón szerepelni és tisztában van ennek a mérkőzésnek a jelentőségével. Bármely barátság a két oldal között a mérkőzésnap közeledtével szünetel egy kis ideig.

 

"Sokukat [a City akadémiai játékosait] ismerem azáltal, hogy együtt nőttünk fel, valamint az angol utánpótlásban is együtt szerepeltünk" - folytatta. "Raheemmel [Sterling] jó barátok vagyunk a pályán kívül. Azonban amikor a pályán vagy, ezek a barátságok megszűnnek, azért vagyunk ott, hogy elvégezzük a munkánkat és megnyerjük a mérkőzést."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!