Kanchelskis derbi múltidézése

Egyesek számára a mai napig Andrei Kanchelskis ugrik be első gondolatra a manchesteri derbi szavak hallatán.


A Vörös Ördögök első ízben duplázó csapatából a szárnyaló jobbszélső nevéhez fűződik mindmáig az utolsó mesterhármas a párosításban, melyet 1994 novemberében ért el a United korábbi játékosa. A szóban forgó meccs utolsó találatát jegyezve érte el a „hat-trick”-et, ahogy az angol mondja, kialakítva az 5-0-s végeredményt, miután végiggaloppozva a City védelmén, második kísérletre a rivális kapujába juttatta a labdát.

 

Mondhatni sosem volt ilyen örömteli egy ötödik találat azon manchesteriek számára, akik a város vörös oldalát képviselik. Ezt megelőzően éveken át elkísérte a csapat szurkolóit az 1989-es, 5-1 arányú idegenbeli vereség emléke a Mel Machin-féle City ellen. Sir Alex Ferguson eképpen emlékezett vissza az ominózus meccsre: „Olyan közel voltam ahhoz, hogy a sütőbe dugjam a fejem, mint még soha. És azt hiszem, számos önkéntes jelentkező lett volna, akik megnyitották volna a gázt!”

 

Öt évvel később aztán a Vörös Ördögök visszavágtak a Maine Roadon átélt csúfos eredményért, miután földbe döngölték a City-t az Old Traffordon. Kanchelskis és csapata brutálisan jó formában volt aznap, az ukrán pedig örömmel elevenítette fel emlékeit arról a csütörtök estéről, amikor az MUTV munkatársai pár kérdést intéztek hozzá nemrég.

 

„Nagyszerű érzés volt” – mondta.

 

 

„Nagyszerű emlék és fantasztikus siker, hogy 5-0-ra tudtunk nyerni. Nagyon fontos három pont volt.”

 

„Az első mesterhármasom volt életemben. Három gólt szerezni egy meccsen mindig jó érzés, de senki nem emlékszik az Arsenal, az Aston Villa és a Sheffield United elleni mesterhármasaimra. Mindenkiben ez maradt meg egyedül a derbi varázsa miatt. Nagyon örültem az eredménynek, 5-0-ra vertük a City-t.”

 

Kanchelskis-t, aki egyébként a City mezét is felöltötte karrierje későbbi szakaszában, a vasárnapi meccsről is faggatták az MUTV munkatársai, kíváncsiak lévén, mit gondol a két manchesteri csapat esélyeiről, akik pillanatnyilag a Premier League két legdominánsabb alakulatának is számítanak egyben.

 

„A Unitednek mindkét derbin nyernie kell” – fogalmazott az ukrán.

 

„Pillanatnyilag nem látok gyengeséget a City-nél. De ha mindkétszer sikerülne nyerni ellenük, jó esély kínálkozna a bajnoki címre.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!