Lingard még több gólt szerezne

Jesse Lingard kijelentette, "több gólra éhes", miután vasárnap újabb találattal bővítette eredményességi mutatóját a West Bromwich Albion 2-1-es legyőzése alkalmával.


Lingard megpattanó lövése is kellett ahhoz, hogy a Vörös Ördögök létfontosságú három ponttal távozhassanak a The Hawthornsból, amely nem mellesleg már szezonbeli hetedik gólja volt. A United saját nevelésű 14-ese elárulta, sokkal központibb szerepkörének köszönhetően nagyobb hatással tud lenni csapata játékára a mérkőzéseken.

 

"Természetesen, ha az ember előrébb játszhat, akkor azzal együtt több helyzetet tud kidolgozni és több gólt is szerezhet. Ebből kifolyólag az, hogy még többet játszhatok össze Romeluval [Lukaku], nem csak azt jelenti, hogy jobban megértjük egymást, de a gólok számában is megmutatkozik" - kezdte riporterek kérdésére a birminghami győzelmet követően.

 

"Fiatalabb koromban, még a tartalékok között, már játszottam ezen a poszton, de a fejlődésem érdekében több lehetőséget kaptam a jobb vagy a bal szélen, aztán most hirtelen ismét középen találtam magamat. Szerintem középen játszva sokkal többet találkozom a labdával, így több lehetőségem van a mérkőzésre is befolyással lenni, ami magában foglalja például azt is, hogy a csatárunkhoz közelebb játszom és én szolgálom ki labdákkal."

 

"Több gólra éhezem, de számomra az a legfontosabb, hogy bármilyen módon, de segítsem a csapatomat - akár gólpasszokkal, akár gólokkal."

 

 

A mérkőzésre magára visszatérve Lingard elmondta, szerinte csapata számára nagyon fontos volt, hogy pozitívan tudtak reagálni a városi derbin elszenvedett vereségre, és sorozatban két győzelemmel folytatták szereplésüket a bajnokságban.

 

"Ez újabb három pont" - tette hozzá.

 

"Azt gondolom, hogy nagyon jól védekeztünk, és az első félidőben nagyon jól és kényelmesen játszhattunk. A második félidőben egy picit kiengedtünk, de a győzelmet így is megszereztük."

 

"Nagyon fontos volt, hogy újra visszatérjünk a győzelem útjára. Minden szempontból nagyon jól teljesítünk jelen pillanatban. Ezt kell fenntartanunk, aztán meglátjuk a szezon végén, hogy ez mire lesz majd elég."

 

Amikor arról kérdezték, szerinte a Vörös Ördögök elkaphatják-e a listavezető Manchester City-t a bajnoki címért folyó versenyben, Lingard így felelt:

"Szerintem bármely másik szezonban éllovasok lennénk azzal a pontmennyiséggel, amennyivel idén rendelkezünk, úgyhogy amíg sikerül sorozatban nyernünk a mérkőzéseket, addig az a legfontosabb, és majd meglátjuk hova tudunk így elérni. Mindig a soron következő mérkőzéssel foglalkozunk csak, és azt akarjuk megnyerni."

 

"Egy olyan kerettel, mint amivel rendelkezünk, minden mérkőzésen joggal reménykedhetünk abban, hogy győztesen kerülünk ki. Néhány mérkőzésen rosszul játszva fogunk nyerni, néha pedig szépen játszva veszíteni, úgyhogy ez a legnagyobb kockázata a futballnak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!