Rooney: Nehéz lesz beérni a "majdnem tökéletes" City-t

Wayne Rooney szerint még a következő szezonban is nagyon nehéz lesz elkapnia a Manchester Unitednek a városi rivális Manchester City-t, szerinte ugyanis Pep Guardiola legénysége a tökéleteshez közeli játékot nyújt.


A City úton van következő Premier League elsősége felé ebben a szezonban, Pep Guardiola tanítványai ugyanis 13 pontos előnnyel rendelkeznek az élen 12 fordulóval a végelszámolás előtt.

 

José Mourinho már nyíltan is elismerte, hogy a City beérhetetlen számukra ebben az idényben, de reményei szerint Alexis Sanchez érkezésével, akit a listavezető is szeretett volna megszerezni januárban, áthidalhatják a jelenleg meglévő különbséget a szomszédvárral kapcsolatban.

 

Nem így gondolja azonban Rooney, aki a Sky Sports Monday Night Football című műsorában arról beszélt, szerinte a City, akiknek idén akár még 4 trófea is összejöhet a szezon végéig, a következő szezonban is nagyon nehezen lesz felülmúlható, a Guardiola irányítása alatt produkált futballjuk ugyanis a korábbi egyeduralkodó Barcelona stílusát is lepipálhatja.

 

"A Manchester City utolérése ebben a szezonban már egészen biztosan nem történhet meg, de ha igazán őszinte akarok lenni, akkor a következő szezonban is csak nagyon nehezen jöhet össze nekik" - kezdte a Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya.

 

 

"A City most azon a szinten mozog, mint amilyet a Barcelona képviselt négy-öt évvel ezelőtt. Nem esik jól ezt mondani, de időnként a tökéleteshez közelít a játékuk."

 

"Guardiola lerakta az alapokat ahhoz, hogy minden tekintetben megpróbálják felülmúlni azt a Barcelonáját, ehhez pedig nagyon jó úton járnak. Még egy vagy két játékos érkezik hozzájuk a nyáron és szerintem már nem lesznek messze tőle."

 

Annak elismerése mellett, hogy a Unitednek nehéz lesz tartania a lépést a City-vel, Rooney, aki a nyár folyamán hagyta el a csapatot és tért vissza az Evertonhoz, dicsérte korábbi csapatát Sanchez megszerzéséért.

 

A chilei válogatott játékos egy csereügylet keretében került januárban az Old Traffordra, míg helyére Henrikh Mkhitaryan igazolt az Arsenalba, Rooney szerint pedig Sanchez, aki a múlt hétvégén a Huddersfield ellen megszerezte első találatát új együttesében, új szintre fogja emelni a mellette játszó társait.

 

 

"Tényleg hiszek benne, hogy ő a tökéletes játékos a Manchester United számára" - folytatta Rooney a Monday Night Footballban.

 

"Megvan benne az agresszió, a szenvedély és a vágy. Emellett láthatóan győztes típus."

 

"Ez az, amelyben nagy hiányt szenvedett a Manchester United - olyan játékosok Lukaku körül, akik tényleg képesek őt azzá tenni, amire predesztinálva van."

 

"Sanchez ezt is fogja tenni. Ugyanúgy, mint Tevez, amikor csatlakozott a Unitedhez - új szintre emelte a körülötte lévő játékosokat, extra 5-10 százalékot jelentett számukra." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!