Elhunyt Liam Miller

A Manchester United mély fájdalommal tudatja, hogy Liam Miller, a klub korábbi középpályása életét vesztette.


Miller 1981. február 13-án született az írországi Corkban, és a 2004/05-ös szezon elején csatlakozott a Unitedhez. Azt megelőzően hét évig a Celtic csapatánál volt, előbb még utánpótlás csapatokban, majd a profik között szerepelve.

 

2004. július 20-án Alan Smith mellett őt is Sir Alex Ferguson mutatta be a médiának, mint új érkezőket, egy hónappal később pedig már be is mutatkozhatott, amikor a Dinamo Bukarest elleni, BL-selejtezőn csereként lépett pályára.

 

 

 

Az volt az első a 22 felnőtt mérkőzéséből, amit Vörös Ördögként játszhatott. Két gólt szerzett, mindkettőt a Ligakupában. Elsőt bemutatkozó szezonjában, a Crewe ellen idegenben, másodikat pedig hazai pályán a Barnet ellen a 2005/06-os szezonban.

 

Utolsó szezonjában kölcsönben szerepelt a Leeds Unitednél, majd 2006 augusztusában távozott az Old Traffordról és három évre aláírt a Roy Keane által irányított Sunderlandhez.

 

Azt követően megfordult a Queens Park Rangers-nél, a Hiberniannál, valamint több ausztrál csapatnál, így játszhatott a United ellen 2013-ban, amikor a manchesteriek nyári túráján az A-League All-Stars csapatba bekerült.

 

Miután 2015-ben szülővárosának klubjánál, a Cork City-nél dolgozott, elutazott az Egyesült Államokba, ahol a Wilmington Hammerheads (Észak-Karolina) gárdáját erősítette. 2017 novemberében derült ki, hogy Liam rákos és emiatt kezelésekre járt.

 

Isten nyugosztalja!

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!