Van Gaal: Mourinho elbánt Schweinsteigerrel

Louis van Gaal ismét kritikával illette az őt a Manchester United kispadján követő utódját, José Mourinhot, ezúttal a Bastian Schweinsteigerrel szemben tanúsított bánásmódjáért.


A német válogatott akkori csapatkapitánya három éves szerződést írt alá az Old Traffordon 2015 júliusában, és ezáltal a Bayern München után újra együtt dolgozhatott korábbi edzőjével, Louis van Gaallal.

 

Csakhogy kettejük közös munkájának egy év után ismételten vége szakadt, a szezon végén a vezetőség ugyanis menesztette Van Gaalt a Vörös Ördögök kispadjáról, amelyet José Mourinho vett át, a portugál menedzser pedig olyannyira elszigetelte a tapasztalt játékost keretétől, hogy még a klub könyvelésében is leírták, mint értéket.

 

Schweinsteiger ezt követően még rövid időre visszatérhetett a United felnőtt csapatába, majd tavaly márciusban az MLS-ben szereplő Chicago Fire-be igazolt. Mourinho később bevallotta, megbánta azt, ahogyan a világbajnok játékossal bánt, viselkedése azonban így is kihúzta a gyufát elődjénél.

 

 

"Természetesen Schweinsteiger már az idősebb játékosok közé tartozott, de nem volt még öreg" - kezdte a holland szakember a Sport Bildnek visszaemlékezését.

 

"A teste nem volt olyan állapotban, hogy képes legyen megfelelni a Premier League által támasztott magas elvárásoknak."

 

"A Bayern teljesen egészséges játékosként adta el számunkra, de fizikálisan addigra tulajdonképpen már lefelé szálló ágon volt."

 

"Schweini azt azonban nem érdemelte meg, ahogyan Mourinho kezelte őt a távozásom után. Viszont a korábban elmondottak mutatják, hogy mi volt a helyzet vele kapcsolatban."

 

"Ez nagyon sajnálatos, mert ő egy olyan játékos, mint Luis Enrique, Marc van Bommel vagy Philippe Lahm volt - az ő jelenlétük mindig érzékelhető volt a pályán."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!