Mata: Minden meccsen nyernünk kell

Juan Mata úgy érzi, a Manchester United számára még mindig elérhető közelségben van a Premier League bajnoki címe, azt azonban elismerte, hogy bármilyen remény életben tartásához az összes hátralévő mérkőzésüket meg kell nyerniük.


A rivális Manchester City kényelmes különbséggel vezeti a bajnoki tabellát, az Arsenal felett aratott tegnapi magabiztos győzelmüknek köszönhetően pedig jelenleg 16 egységgel előzik meg a hozzájuk legközelebb lévő Unitedet.

 

Mindazonáltal Mata úgy érzi, a Vörös Ördögöknek, akik legközelebb majd hétfőn, a Crystal Palace vendégei lesznek a Premier League-ben, nincsen okuk arra, hogy feladják a küzdelmet, és egy ellentmondást nem tűrő sorozattal még bajnokká koronázhatják őket.

 

"Szeretnénk elsők lenni, de most a legtöbb, amit tehetünk, hogy minden előttünk lévő mérkőzést megnyerünk a szezon végéig, aztán majd meglátjuk, hogy májusban hogyan állunk" - kezdte Mata a klub hivatalos kávépartnere, a Melitta által újranyitott Red Café hivatalos megnyitó eseményén.

 

"Így állunk hozzá a következő mérkőzésekhez, és a menedzserünk is ilyen hozzáállást vár el tőlünk a felkészüléskor."

 

"Nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a reményünket, és továbbra is gyűjtögessük, lehetőleg hármasával, a pontokat, mint ahogyan tettük azt múlt hétvégén a Chelsea ellen is."

 

"Ez mutatja, hogy mi vagyunk a United és a végsőkig van hitünk, soha nem adjuk fel, különösen az ilyen mérkőzéseken. Nagyszerű érzés volt három pontot szerezni, majd volt néhány napunk rápihenni a hétfői Crystal Palace elleni meccsre."

 

 

Az egyik olyan játékos, akinek nagy befolyása lehet arra, hogy miként alakul a United tavasza, nem más, mit a januári sztárigazolás, Alexis Sanchez, aki továbbra is a beilleszkedés fázisában tart az Arsenaltól való távozását követően.

 

Mata elismerően beszélt a chilei támadó leigazolásáról, annak ellenére, hogy a csapaton belüli pozíciójára akár hosszú távon is hatással lehet.

 

"Alexis egy nagyszerű játékos, számunkra pedig fantasztikus dolog, hogy a csapatunkban tudhatjuk őt" - tette hozzá a spanyol középpályás.

 

"Éles versenyhelyzet van csapaton belül, de egy olyan klubnál, mint a Manchester United, mindig is lesz harc a csapatba kerülésért."

 

"Az évek során különböző pozíciókban játszottam már, hiszen a Valenciaban még baloldali szélső voltam, majd a Chelsea-nél már 10-es poszton szerepeltettek."

 

"Mióta a Unitedben játszom, azóta leginkább jobboldalon szereplek, de megpróbálok minél jobban alkalmazkodni a különböző posztokhoz, és a lehető legjobb játékkal akarok előrukkolni azért, hogy a csapatom hasznára legyek, ezt pedig nagyon élvezem."

 

"A gólok mindig is részét képezték a játékomnak, és ebben a szezonban nem sikerült annyiszor betalálnom az ellenfelek kapujába, mint szerettem volna, de a gólpasszaim, illetve a helyzeteim megvannak, úgyhogy szerintem a fontos gólokkal sem leszek sokáig adós." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!