A United szurkolók sokkolhatják a Tottenhamet

Lehet, hogy a Tottenham Hotspur ebben a szezonban a Wembley-ben játssza hazai mérkőzéseit a Premier League-ben, de a Manchester Unitednél eltökéltek, hogy ellehetetlenítsék Mauricio Pochettino legénységét abban, hogy otthon érezhessék magukat a szombati FA-kupa elődöntőben.


Ez lesz a Vörös Ördögök történetének 51. fellépése az angol futball szentélyében, tehát nehezen lehetne új tapasztalatnak nevezni ezt a klub számára. Bár vannak olyan vélemények, hogy nem túlzottan igazságos, hogy egy eredetileg semleges pályaválasztás mellett megrendezendő mérkőzést a Spurs ideiglenes otthonában rendeznek, a tény, hogy a januári bajnoki mérkőzéshez képest sokkal több, 35 ezer szurkoló támogathatja majd a Unitedet, segíthet a helyzet kiegyensúlyozásában.

 

Chris Smalling számára nem jelent problémát semmilyen, előzetesen a Tottenham előnyének számító tényező, a MUTV-nek adott nyilatkozatában a középhátvéd pedig elmondta, már nagyon várja, hogy a hangos Red Army biztatásával a hátuk mögött vonulhassanak ki a Wembley gyepére.

 

"Ezzel nem igazán foglalkozunk" - jelentette ki Smalling a Tottenham és a Wembley kapcsolatáról.

 

"Természetesen ők már hozzászoktak a pálya talajához, az öltözőhöz, stb., de az teljesen más forgatókönyvet eredményez, amikor a fél stadiont nagyon hangos és őrült United szurkolók töltik meg."

 

"Szerintem ez olyan dolog, amihez nem fognak hozzászokni. Természetesen már megszokták, hogy az egész stadion őket biztatja, az pedig, hogy a szurkolóink olyan hangosak lesznek, mint szoktak, és a fél stadiont elfoglalják, egy kicsit sokkolóan hathat majd rájuk."

 

"Kulcsszerep hárul a szurkolókra, mert ők az egyetlenek, akik képesek lehetnek megzavarni őket [Tottenham], minket pedig felemelni. Mindenki láthatta, hogy mennyire hatással voltak ránk a derbin, és a többi mérkőzésen is, mint például a Crystal Palace ellenin. Nélkülözhetetlenek, az pedig hogy ilyen sok szurkoló ott lehet majd velünk a stadionban, nagyszerű lehetőség lesz számunkra."

 

 

Nemanja Matic is hangsúlyozta a szurkolók fontosságát és a tényt, hogy mindig kitartottak a csapat mellett az otthonuktól távol is, amelyre kiváló példák a Crystal Palace és a Manchester City elleni két gólos hátrányból való fordításaik inspirációi is.

 

"Persze a Spurs számára jobb, hogy egy olyan stadionban játszhatnak majd, amelyhez már hozzászoktak a szezonban, de mi is szeretünk a Wembley-ben játszani" - tette hozzá a szerb középpályás a MUTV-nek.

 

"A szurkolók nagyon fontosak, mert ha 90 percig támogatnak minket, akkor bármire képesek vagyunk. Így tettek a Manchester City ellen is, ahol még két gólos hátrányban is buzdítottak minket, és ezért hárul rájuk hihetetlenül fontos szerep."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham Hotspur

FA-kupa elődöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!