Jones: Javulunk, de a City elkapásához fejlődnünk kell

Phil Jones szerint a Manchester United csapatként sokat lépett előre, de tovább kell fejlődniük ahhoz, hogy utolérhessék a Manchester City-t a következő szezonban.


José Mourinho legénysége tegnap bebiztosította, hogy a Premier League második helyén végeznek a szezon végén, 19 ponttal lemaradva a helyi rivális, már fordulókkal ezelőtt bajnokká koronázott City mögött.

 

A Vörös Ördögök egy újabb, tanulságokkal teli szezonon vannak túl, Jones szerint azonban az egész keretük olyan sokat fejlődött, hogy a nyáron rajtoló új bajnoki kiírásban nem lesz ilyen méretű különbség köztük és a Pep Guardiola vezette Kékek között.

 

"Egyértelműen úgy érezzük, hogy javultunk tavalyhoz képest. Nagyszerű keretünk van, tele minőségi játékosokkal és mostanra a fiatal és idős játékosok közötti egyensúly is beállt. Tényleg úgy érzem, hogy nem vagyunk elérhetetlen messzeségben a célunktól" - kezdte a Sky Sports News-nak.

 

"Tudom, hogy rengeteg pletyka van és bizonyos emberek nem értenek egyet ezzel, de mindennap látom a társaimat az edzéseken illetve az mérkőzéseken, és tudom, hogy milyen karakter lakozik bennük, úgyhogy szerintem a megfelelő irányba tartunk."

 

"Ez nem volt egy ideális szezon. Nem szereztünk annyi egységet, amennyit szerettünk volna, olyan helyzetekben veszítettünk pontokat, amikor nem szabadott volna, ez pedig egyértelműen hozzájárult a City-vel szemben meglévő hátrányunkhoz."

 

"Nincs keserűség bennünk ezzel kapcsolatban, nagyon jól teljesítettek és megérdemelten lettek bajnokok. Az utánuk következő legjobb pozícióban végeztünk, azaz másodikok lettünk, emellett pedig vár még ránk egy kupadöntő is."

 

 

"Szerintem ebben a szezonban voltak olyan időszakok, amikor hiába voltunk nyerő pozícióban, kiengedtük a mérkőzést a kezünkből és buta gólokat kaptunk az utolsó pillanatokban, ez pedig számtalan pontunkba került."

 

"Túlzottan nagy a Manchester City és a köztünk lévő különbség. Nem szabadna ennyinek lenni, úgyhogy ezt orvosolnunk kell a következő idényre."

 

"Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy begyűjtünk annyi pontot, amennyit csak lehetséges. Ebben a szezonban voltak időszakok, amikor nagyon jó játékkal tudtunk előrukkolni, de időközönként voltak hullámvölgyeink is."

 

"Akkor is voltak gyengébb periódusaink, amikor végül bajnokok tudtunk lenni, de olyankor is tudtunk pontokat szerezni, erre viszont idén nem voltunk képesek. Ettől függetlenül tartom magamat ahhoz, hogy jó irányba tartunk és csapatként is fejlődtünk."

 

Vasárnap a Premier League idei kiírásának utolsó fordulójában a Watfordot látják vendégül Mourinhoék, amely mérkőzés egyben Michael Carrick pályafutásának búcsúmérkőzése is lesz, így Jones nem felejtett el megemlékezni a veterán középpályásról.

 

"Nagyszerű lesz, hogy egy remélhetőleg szép búcsúajándékkal kedveskedhetünk Michaelnek. Az évek során egészen hihetetlen játékosa volt ő a klubunknak és szerintem az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy mennyi trófeát nyert a csapattal" - tette hozzá.

 

"Ő egy hihetetlenül tehetséges játékos, aki nagyon fog nekünk hiányozni, de csatlakozni fog az edzői stábunkhoz és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok hasznos tanáccsal tudja majd ellátni a feltörekvő fiatalokat."

 

"Már így is nyomot hagyott az egész kereten. Nagyon nagy hatással van társaira a pályán, rengeteget beszél a fiatalokhoz és sok tanácsot oszt a pályán és azon kívül is, amikor arra szükség mutatkozik. Hatalmas jellem."

 

"Néha szükség van az őszinteségre, még ha vannak olyan pillanatok, amikor ez nem is lehetséges, de ő mindig nyíltan vállalta a véleményét, emellett pedig egy alázatos és nagyszerű ember."

 

 

Bár klubszinten még két mérkőzés hátra van a szezonban - a Chelsea elleni FA-kupa döntőt is beleértve - nem kisebb dolog, mint a világbajnokság következik a nyáron, Jones reményei szerint pedig ő is ott lesz majd Gareth Southgate keretében.

 

"Nagy élmény lenne az utazó keret tagjának lenni és ott lenni a világbajnokságon. Remélhetőleg ehhez eleget tettem, de Gareth hozza majd meg a döntését, amelyben remélhetőleg benne leszek."

 

"Minden mérkőzés egy lehetőség a bizonyításra, nem csak a menedzserednek, de az angol szövetségi kapitánynak is, úgyhogy reményeim szerint bármilyen mérkőzésen is lépek pályára a szezon végéig, azon jól fogok játszani és bizonyítani tudok."

 

"Az angol válogatott mezének magadra öltése minden egyes alkalommal nagy-nagy megtiszteltetés. Tudom, hogy ez egy klisé és nagyon sokan elmondták már, de személy szerint én tényleg arról álmodoztam gyerekkoromban a parkban játszva, hogy egyszer majd Angliát képviselve futballozhatok. Felölteni az angol válogatott mezét az Európa-bajnokságon vagy a világbajnokságon, minden játékos karrierének csúcspontja."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!