Egy trófea megszerzése is kielégítené Fergie vágyait

Sir Alex Ferguson kijelentette, már akkor is sikerként kezelné a Manchester United idei szezonját, ha 'csak' egy trófeát sikerül begyûjteniük.


Ferguson fiainak még minden esélyük megvan rá, hogy beállítsák az 1999-es csapat rekordját, amikor is a sokat emlegetett Triplázás keretében elhódították a Premier League bajnoki címét, a Bajnokok Ligája és az FA kupa trófeáját is.

 

Azonban a skót edzõlegenda elárulta, õ már azzal is elégedett lenne, ha csak az egyik sorozatban érnének fel a csúcsra.

 

"Bár esélyünk van a triplázásra, nem lesz egy könnyû menet. Minden korábbinál nehezebben kivitelezhetõ tett lenne. Ennek ellenére megpróbáljuk tudásunk legjavát nyújtva mindent megtenni" - kezdte a Vörös Ördögökkel már több tucatnyi trófeát bezsebelõ stratéga.

 

"Emellett mindig is úgy éreztem, azt figyelmen kívül hagyva, milyen nagyszerû érzés lenne triplázni, hogy ha már egy nagy trófeát el tudsz hódítani egy szezonban, akkor boldog lehetsz."

 

"Ha úgy alakul, hogy mi is csak egy trófeát nyerünk meg az idén, én akkor is elégedett leszek."

 

 

A United jelen pillanatban a Premier League listavezetõje, öt ponttal megelõzve az õket legközvetlenebbül üldözõ Arsenalt, ám a hétvégén ismét folytatódik az angol pontvadászat, amikor a manchesteriek a kiesés ellen küzdõ, otthon mindig jó teljesítményre képes West Hamhez látogatnak.

 

Ferguson már többször elmondta, szerinte leginkább az Ágyúsok és köztük dõlhet el a bajnoki cím idei sorsa, de nagy tömörülés figyelhetõ meg a tabella elsõ részében, így még nem zárható ki, hogy az elsõ öt helyen álló öt csapat közül még bármelyik beleszóljon a küzdelmekbe.

 

"Ahogy haladunk elõre az idõben, úgy tûnik, hogy az Arsenal és köztünk fog eldõlni a bajnoki cím sorsa" - tette hozzá.

"De soha nem lehet tudni. Még ott van a képben a Manchester City, a Chelsea és a Tottenham is - õket sem szabad lebecsülni, bár jónéhány fontos mérkõzés következik most."

"Jelen pillanatban minden mérkõzésre úgy tekintek, hogy gyõztesként kell a végén kikerülnünk."

"Kötelezõ a gyõzelem minden lehetséges alkalommal, hiszen minden egyes három pont megszerzésével egy lépéssel közelebb kerülhetünk a célegyenesben a célhoz."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!