Mourinho: Eljött a komoly dolgok ideje!

A Premier League szezon első hivatalos sajtótájékoztatóját megelőzően José Mourinho exkluzív interjút adott a Manutd.com-nak, ahol beszélt sok Manchester Uniteddel kapcsolatos témáról és előre tekintett a Leicester City elleni idénynyitóra is...


Először is, jó újra látni. Milyen volt a nyara, a világbajnokság, a nyaralás és a felkészülési szezon?

Minden jó volt. Az egyetlen dolog, ami nem volt az, hogy nem voltam boldog, mert a világbajnokság okán játékosaim többsége nélkül kellett dolgoznom. Senki nem boldog attól, ha játékosok nélkül kell dolgoznia. Senki nem boldog attól, ha úgy kell kezdenie a bajnokságot, hogy nem volt igazán ideje dolgozni a teljes keretével. Én ezt gondolom.

 

Milyen a csapat erőnléti állapota a péntek esti mérkőzést megelőzően?

Nincsenek csodák. A megfelelő felkészülést végigcsináló játékosok fittek és erősek. Alexis Sancheznek sok meccs és játékperc van a lábában, jó felkészülési szezont futott. Ő több, mint készen áll, de ez nem mondható el azokról, akik a világbajnokság elődöntőjében vagy döntőjében való szereplésüket követően három hétig szabadságon voltak és csak most hétfőn térhettek vissza közénk. Nem elvárható tőlük az, hogy bevethető állapotban legyenek. Ezt leszámítva vannak sérültjeink is. Valakinél erre számítottunk, valakinél nem. Matic esetében például nem számoltunk azzal, hogy megsérül és a világbajnokság után meg kell műteni. Diogo Dalot esetében tudtunk arról, hogy porcsérülés miatt megműtötték, így várnunk kell néhány hónapot, mire készen fog állni.

 

Kilencedik helyen végzett a Leicester az előző szezonban - mit vár tőlük idén a bajnokságban?

Én egy jó és stabil csapatot látok bennünk, nem egy nemrég a Premier League-be feljutott csapatot. Néhány szezonnal ezelőtt bajnokok lettek, azóta pedig stabilan a tabella első felében végeznek. Jó és megbízható csapat, tele tapasztalattal. Vannak új játékosaik, egy jó és új középhátvédjük [Jonny Evans] - nagy kihívást jelentenek majd számunkra.

 

 

Hogyan készül egy ilyen mérkőzésre? Önök is és ők is voltak felkészülési szezonon, és ők is vegyes eredményeket értek el, így nem láthatta azt, hogy milyen, amikor szárnyalnak...

Igen, egyetértek. Mi mérkőzésről-mérkőzésre forgattuk a csapatunkat, a játékosok egymást követve tértek vissza hozzánk, míg van olyan tagja is a keretünknek, aki egyetlen meccsen se szerepelt. Szerintem a Leicester helyzete egy kicsit más, mert szerintem csak Maguire, Vardy és Schmeichel voltak azok, akik később térhettek vissza hozzájuk. De szerintem minden olyan csapat számára furcsa volt ez a felkészülés, ahol voltak világbajnoki szereplők. Egészen biztos vagyok benne, hogy minden Premier League menedzser örülne, ha mondjuk lenne még egy hete a bajnokság kezdete előtt, de hát ez a helyzet, ezzel kell megküzdenünk.

 

Már öt játékos kölcsönadását jelentették be ebben az átigazolási szezonban, amellyel értékes játékpercekhez juthatnak felnőtt szinten. A szezon során mennyire követi nyomon a játékosok fejlődését?

Az a legfontosabb dolog, hogy játszaniuk kell. Egy kölcsönadás akkor jó, ha sok játéklehetőséghez jut a játékos. Néha a játékosok és a tanácsadóik hibát vétenek a klubok kiválasztásakor. Pedig nekik csak játszaniuk kellene - nem számít, hogy a csapat a feljutásért, a kiesés elkerüléséért, Angliában, vagy azon kívül játszik - ez a legfontosabb dolog. Kevés játéklehetőséggel, perceket kapva, vagy a kispadon ülve lehetnek itt is kiegészítő emberek a szezon során.

 

Végül, kaphatnánk egy kis betekintést abba, hogy mit mondott a játékosainak és az edzői stábjának az új szezon kezdetén?

Semmi különöset. Mostantól válik minden komollyá. Mostantól már nincsenek barátságos meccsek, innentől kezdve már nem a felkészülésről, hanem a pontokról szólnak a napjaink. Minden egyes pont kulcsfontosságú lehet - nem lehet tudni mi fog történni a szezon végéig. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a pontokért és még a felkészülési szezonbeli nehézségeink ellenére se gondolom úgy, hogy most már erről kellene beszélnünk. Most annak jött el az ideje, hogy azt mondjuk, "holnap Premier League meccsünk lesz", nekünk pedig a megnyeréséért kell játszanunk.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!