Jose: Imádjuk De Geát, ahogyan ő is minket

Jose Mourinho a tőle megszokott, sajátságos stílusban David de Gea piaci értékét nullában határozta meg, s mindezt azzal magyarázta, hogy a Manchester United kapusa eleve nem része a futballpiacnak, lévén, imádja a manchesteri életet és az Old Trafford atmoszféráját.


De Gea épp a tavalyi, 2017/18-as szezonban szerezte meg első Premier League Aranykesztyűjét - csakúgy, mint negyedik Sir Matt Busby Év Játékosa címét -, de koncentrációja már az idei szezonra irányul, azon belül is leginkább arra, hogy a Brighton & Hove Albion ellen elérje idei első kapott gól nélkül letudott bajnokiját az Amex Stadionban.

 

Az elnyűhetetlen spanyol, korábbi Atletico Madrid játékos 2011-es érkezése óta a világ legjobb kapusává avanzsálódott az évek alatt, s immár több, mint 300 mérkőzés áll a neve mellett, amit vörös mezben játszott le. A mérkőzést megelőző sajtókonferencián Mourinhót arról kérdezték az újságírók, hogy mennyire taksálja De Gea értékét a jelenlegi játékos piacon annak fényében, hogy más kapusokat csillagászati összegekért szerződtettek le a sztárklubok a pár hete lezárult átigazolási szezonban.

 

Mourinho elmondása szerint De Geának esze ágában sincs máshol játszani

 

"Ő a Manchester United játékosa és amint lehetséges, alá fogja írni új szerződését" - kezdte Jose. "Szeret itt lenni és mi is imádjuk őt. Azt akarjuk, hogy nálunk maradjon, akárcsak ő maga, úgyhogy ha egy játékos nincs a piacon, eleve az értéke is nulla. Egy kapus ugyanolyan játékos, mint a többi. Néha hajlamosak megfeledkezni arról a tényről, hogy kapusként ugyanúgy szerezhet valaki pontokat és nyerhet trófeákat a csapatnak. Egy kapus ugyanolyan fontos eleme a klubnak, mint bárki más, tehát a jó öreg 'ennyit fizettem egy csatárért, nem fogok ugyanannyit kiadni egy kapusért' hozzáállás ma már nagyon elavult. Az emberek kezdik megérteni ezt, ahogyan a piac is, aminek én személy szerint nagyon örülök. Örülök a kapusoknak."

 

Amikor azt a kérdést szegezték neki, hogy elcserélné-e De Geát bármelyik más kapusra a világon, Jose nem teketóriázott a válaszadással: "Nem! Ez a legjobb kérdés és a legegyszerűbb válasz. Nem."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brighton & Hove Albion - Manchester United

Premier League 2. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!